Odg: Istraživanje tržišta
Reply #11 –
Ajde da se i ja uključim malo.
Dakle, redom:
Scale modeli: definitivno sam za takve avione.
Veličina: to sad može biti diskutabilno, netko voli velike, netko male i micro, netko srednje, opet, ovisi o uvjetima transporta, skladištenja......ovdje ću iznijet svoje mišljenje. Budući da živim u stanu i bez podruma, meni osobno, najbolje mi odgovaraju modeli od 1,2 do 1,4 m raspona krila, naravno, da im se krila skidaju zbog skladištenja u sobi i prilikom transpotra na pistu. Uvijek na letenje ponesem barem 2 modela, nekad i više, tako da mi modeli te veličine stanu u auto.
Lista: Predložio bih da na listu staviš i neke modele kojih inače nema za kupiti po kineskim ili EU trgovinama ili je izbor jako sužen na svega 1 ili 2 modela, jedan od prijedloga je Antonov AN-2, zatim Pilatus PC-9D....
Cijena i setup: Opet 100 ljudi, 100 čudi, netko voli nešto svoje stavit u svaki model (ne mislim na manekenke ), a netko voli model s kojim odmah može letjeti.
Ako je cijena PNF (Plug and Fly - znači sa cijelim setupom osim prijemnika i baterije) varijante korektna , meni osobno je to bolja solucija, da ne kemijam koji motor, propeler, regler upotrijebiti i da li će biti dovoljno snage, ili previše.
Ovdje treba ići potpis - no ja sam nepismen.