Tako sam nazvao svoj novi stroj pošto je cijeli tako crn i brz.
To je u biti moj LTF quad (prva slika) koji sam furao na Xoarima 14"5 i KW2 motorima na 2S2P5800mAh s 33min autonomijom ali nažalost predosadan za letit i nikakav po vjetru, mogao je letjeti po vjetru ali nije to to jer ga nisam mogao opušteno letjeti kad vidim što izvodi
problem kod Xoara je što je cijeli stroj prelegan i nemaju brzinu te iako KW2 motor s njima nemože ispasti iz synca i dobro vrti "na stolu" svejedno nestižu peglat cijelu tu priču po vjetru tako da ništa od toga.
Došlo mi je da sastavim nešto full iskoristivo za letenje i evo uspio sam bez puno muke.
Stroj je presložen na Alu ruke 13x13mm, ove:
http://www.hobbyking.com/hobbyking/store/__40645__Aluminum_Square_Tube_DIY_Multi_Rotor_12_8x12_8x230mm_5Inch_Black_.htmlS time da su još skračene i obrađene po mojoj mjeri, imaju jako tanku stjenku s narebranim pojačanjima, ako netko misli nešto radit s njima preporučujem na mjesta gdje se profil steže vijcima skroz na skroz ubacivati odstojnik u samu cijev tako neće doći do drobljenja profila i stvar se može dobro doteći, također sam kod motora u samu cijev stavljao pločicu od karbona 12x40x1,5mm i motore pritegnuo preko nje da imaju što čvršči kontak s rukom. Propeleri su Graupner E-Prop 10x5, baterije u seriju dakle 2S+2S5800mAh, dakle na 4S, s 30% gasa je u hoveru, 1400g ukupno, danas sam (maiden) sa ne potpuno punim baterijama (jer je bilo uštimavanja na stolu) ukupno odletio 22min s njim, stvar ide i traži gasa, gainovi koje voli su 115,115,120,130,110,110, sve što je preko toga preživčano, a na 135 počima več lagano i oscilirat.
Leti i ima toliko čistu (jellofree) sliku da je to za nevjerovat, video ću nabacit kad budem snimio, ali sve u svemu jako zadovoljan, bilo je i vjetra, ali nije mu ništa smetalo.
Ima u svakom slučaju bolje letne karakteristike i od Phantoma2 i mnogo drugih koptera koje sam imao priliku isprobat.
Mislim da bi ga trebalo oprobati i sa Naze32 kontrolerom ali i s nazom ide kao na tračnicama.