Ma vrhunski je sastavljen i polemljen, naravno da sam ga prije ugradnje otvorio i detaljno pregledao jer imam običaj pronaći "ostatke" industrijskog lemljenja koji bi teoretski mogli negdje s vremenom napraviti kratki spoj
Nikako da nešto napišem o tome kako je zapravo najbolje izbalansirati H3-3D za Hero4 Black, ima više načina ali se uglavnom svodi na dodavanje mase na gimbal, obično se dodaje kod pitch motora što zaista izbalansira samo roll os gimbala, ali ne izbalansira pitch os i što je najbitnije štetno djeluje na yaw os, yaw os upravo najviše trpi jer je ona i do 15g van balansa a nosi največu masu i okretni moment pa se javljaju ispadi i/ili rezonancije u gmbalu. Što je najbitnije postoje H3-3D koji super rade sa Hero4 Black i bez da je balansirano, to je zato što koliko god evo da sam već ugradio tih H3-3D gimbala skužio sam da nisu svi isti, ne ponašaju se isto, na nekom ne treba puno "smetnji" da bi ispao iz normalne funkcije, a neki hoće radit ispade samo prilikom naglih okretaja i malo večih G sila, ali za neko normalno snimanje zapravo nikad neće ispast, tek povremeno zarezonirat, svejedno balans gimbala je ovdje ključan za nesmetan rad u svim uvjetima.
Ako bi teoretski nadodali sve potrebne utege da bi sve osi bile u balansu trebalo bi staviti oko 20g utega, nažalost ovo je previše za ovaj gimbal i njegove predefinirane PID-ove i radit će zapravo "lošije" nego da nije uopće balansiran.
Kako onda?
Evo testirao sam jednu metodu gdje skidam sve viškove s gimbala i kamere, Hero4Black se zapravo da "olakšat" i to baš na dijelu gdje je potrebno, iz nje se vadi van jedan bakreni komad smješten u donjoj zoni, prvobitna uloga tog dijela je da prenese toplinu s prednje ploče (gdje se hladi CPU kamere) na zadnju i da se tako toplina lakše izrači, također i da malo učvrsti unutrašnjost kamere, nakon skidanja tog bakrenog dijela usporedio sam rad i grijanje te kamere sa kamerom na kojoj to nije odstranjeno. 2 Hero4Black stavljenje na 4k snimanje i nakon 20min snimanja razlika u temp prednje ploče je bila 2 stupnja C što je zapravo zanemarivo, kamera se svejedno bolje hladi kad je u zraku i leti nego kad je na stolu.
Tako da odstranjivanje ovog bakrenog dijela nema nikakve štetne učinke za kameru.
Sa H3-3D je potrebno samo odstraniti blackplate insert koji popunjava šupljinu na mjestu gdje bi se inaće nalazio stražnji konektor, a budući da se to večinom ne koristi onda se može odstraniti. Evo i par slika
http://www.youtube.com/watch?v=4Eglx8D73Ts