Odg: Vrijeme carinjenja posiljaka u postanskom prometu
Reply #19 –
Evo da javim kako ide, nakon 2 tjedna svega i svašta, 5 carinika jer se predmet samo prebacivao s jednog na drugog, finalno danas nazovem i ocajnicki zamolim da se to više riješi, razgovaram sa šefom carine;
i on me finalno zamoli da mu objasnim o kakvoj vrsti dijelova je riječ, naravno objasnim mu u kratkim crtama da se radi o elektronici za jednu vrstu helikopter modela ali i ne sami model, već ono što je potrebno da bi model poletio, bilo da se radi o diy modelu od šperploče ili kupovnom model.
on je sve to stavio pod rastavljeni helikopter model, sada se stvarno nadam da je to to i da više ne moram razmišljati o ovome ikad više.
Nikad više Fedex ili bilo kakve expresne službe, nema smisla jer ovo već traje 18 dana, potrošio barem 150kn na telefon, fax, printanje itd..
ja ne mogu vjerovati da je ovo moguće, carinici u zemlji koja je dio europske unije su me tražili da im prevedem svaku stavku na hrvatski jezik, čak sam im dao i kratki 'esej' o svakoj komponenti,
npr. Sunnsky brushless motor 2300kv,
- mali elektro motor brand imena Sunnysky, 2300 okretaja po 1 voltu baterije, namjene za model veličine do 30x30cm.
Eto, morao sam ovo podijeliti jer mi se čini da smo kao nacija sišli s pameti.
InnovationMatters