Odg: Brushless motor- kontra vrtnja Reply #45 – March 06, 2010, 08:43:25 am Ode ovo u teski off topic, uz sve pivo i popevke ...... Striker, listen, and you listen close: flying a plane is no different than riding a bicycle, just a lot harder to put baseball cards in the spokes.
Odg: Brushless motor- kontra vrtnja Reply #46 – March 06, 2010, 12:33:32 pm Quote from: mtesa on March 06, 2010, 08:43:25 amOde ovo u teski off topic, uz sve pivo i popevke ......Zašto da ne? Pa uspostavljanje pojma 'Diogenov poučak' treba proslaviti uz pivo i popevke ! Damir
Odg: Brushless motor- kontra vrtnja Reply #47 – March 08, 2010, 05:25:55 pm diskutirao sam sa jednim modelarom o ovom problemu.ON mi ksze da se srednja zica ne smije dirati samo kad je motor u fazi razrade.kad jednom razradite motor srednja zica vise nije vazna.
Odg: Brushless motor- kontra vrtnja Reply #48 – March 08, 2010, 07:10:58 pm ova tema mi je puno pomogla...ja sam do sada oketao motor jer nisam znao da se okretanjem žica ovo moze promjeniti meni ako se krvio vrtio stavio sam ga odozada i onda je motor gurao avijunfakat nisam znao da isti motor može vrtiti i napred i nazad jupiiii Debljina je ozbiljan medicinsko-estetski problem koji se može riješiti dijetom, a glupavost je medicinsko - socijalni problem koji se NE može riješiti.YT kanal http://bit.ly/2lAbpIe
Odg: Brushless motor- kontra vrtnja Reply #49 – March 08, 2010, 07:13:47 pm Quote from: marijom on March 08, 2010, 07:10:58 pmova tema mi je puno pomogla...ja sam do sada oketao motor jer nisam znao da se okretanjem žica ovo moze promjeniti meni ako se krvio vrtio stavio sam ga odozada i onda je motor gurao avijunfakat nisam znao da isti motor može vrtiti i napred i nazad jupiiiii ja sam to isto radio kao i ti a gle, Saraga je znao i nije to ovdje obznanio,fakin treba ipak Gazdu dopeljati ovamo
Odg: Brushless motor- kontra vrtnja Reply #50 – March 08, 2010, 09:04:06 pm Quote from: marijom on March 08, 2010, 07:10:58 pmmeni ako se krvio vrtio stavio sam ga odozada i onda je motor gurao avijunfakat nisam znao da isti motor može vrtiti i napred i nazad jupiiiiTo ti uopće nije potrebno.... ako se motor vrti u jednu stranu,avion se vrti u drugu stranu i ti samo odabereš kaj ti je dobro. To se zove kompenzacija okretnog momenta i tako je nastao žirokopter, helikopter i kolporter !Ćemu raditi nepotrebne prerade!Damir
Odg: Brushless motor- kontra vrtnja Reply #51 – March 08, 2010, 09:22:02 pm Quote from: Diogen on March 08, 2010, 09:04:06 pmQuote from: marijom on March 08, 2010, 07:10:58 pmmeni ako se krvio vrtio stavio sam ga odozada i onda je motor gurao avijunfakat nisam znao da isti motor može vrtiti i napred i nazad jupiiiiTo ti uopće nije potrebno.... ako se motor vrti u jednu stranu,avion se vrti u drugu stranu i ti samo odabereš kaj ti je dobro. To se zove kompenzacija okretnog momenta i tako je nastao žirokopter, helikopter i kolporter !Ćemu raditi nepotrebne prerade!Damir aha..... autorotacija cuo sam za to ali sam mislio da je to samo na autima Debljina je ozbiljan medicinsko-estetski problem koji se može riješiti dijetom, a glupavost je medicinsko - socijalni problem koji se NE može riješiti.YT kanal http://bit.ly/2lAbpIe
Odg: Brushless motor- kontra vrtnja Reply #52 – March 08, 2010, 09:28:38 pm Quote from: marijom on March 08, 2010, 09:22:02 pmQuote from: Diogen on March 08, 2010, 09:04:06 pmQuote from: marijom on March 08, 2010, 07:10:58 pmmeni ako se krvio vrtio stavio sam ga odozada i onda je motor gurao avijunfakat nisam znao da isti motor može vrtiti i napred i nazad jupiiiiTo ti uopće nije potrebno.... ako se motor vrti u jednu stranu,avion se vrti u drugu stranu i ti samo odabereš kaj ti je dobro. To se zove kompenzacija okretnog momenta i tako je nastao žirokopter, helikopter i kolporter !Ćemu raditi nepotrebne prerade!Damir aha..... autorotacija cuo sam za to ali sam mislio da je to samo na autimaMa ne dobro Damir kaze,motor se vrti u jednu a model (mladen) u drugu stranu,es sada auto rotacija ili diletacija ??a tetkice letu na Kanalu
Odg: Brushless motor- kontra vrtnja Reply #53 – March 08, 2010, 09:29:27 pm Quote from: Diogen on March 06, 2010, 12:33:32 pmQuote from: mtesa on March 06, 2010, 08:43:25 amOde ovo u teski off topic, uz sve pivo i popevke ......Zašto da ne? Pa uspostavljanje pojma 'Diogenov poučak' treba proslaviti uz pivo i popevke ! Damirmislim da ti posaljem ovakove matice umjesto onih crnih KLOTZEVA nisam mogao da ih gledam,preglomazni su pa sam zamijenio,a imam i za tebe ako zelis
Odg: Brushless motor- kontra vrtnja Reply #54 – March 08, 2010, 10:08:01 pm Dobre su matice, iako mi one crne plastićne još nisu puknule, pa ih nisam zamijenio.Vjerojatno tetkice sa Kanala imaju nježnu ruku, pa matice ne pucaju! Damir
Odg: Brushless motor- kontra vrtnja Reply #56 – March 08, 2010, 10:30:58 pm Quote from: hsaraga on March 08, 2010, 10:23:52 pmjel puca nesto drugo? naravno..... filteri na izbacivaČu prašine na gaČama Debljina je ozbiljan medicinsko-estetski problem koji se može riješiti dijetom, a glupavost je medicinsko - socijalni problem koji se NE može riješiti.YT kanal http://bit.ly/2lAbpIe
Odg: Brushless motor- kontra vrtnja Reply #57 – March 08, 2010, 10:48:15 pm s kojom zicom mjenjas smjer okidanja?
Odg: Brushless motor- kontra vrtnja Reply #58 – March 08, 2010, 10:51:58 pm Quote from: hsaraga on March 08, 2010, 10:48:15 pms kojom zicom mjenjas smjer okidanja?Srednjom, ali samo dok se ne razradi, onda više nije potrebna.D.
Odg: Brushless motor- kontra vrtnja Reply #59 – March 08, 2010, 10:53:46 pm Quote from: hsaraga on March 08, 2010, 10:48:15 pms kojom zicom mjenjas smjer okidanja? na smjer nemre utjecat... impeler navek gura prema filterju žicama određuješ kvalitetu prašine.... na uputama piše"konekt jelov vire to get braun dust""riplejs jelov i red to get braun dust vith sauce" Debljina je ozbiljan medicinsko-estetski problem koji se može riješiti dijetom, a glupavost je medicinsko - socijalni problem koji se NE može riješiti.YT kanal http://bit.ly/2lAbpIe