1. Pročitao sam članak za početnike više puta, i odgovora na moja pitanja tamo nema. Dakle meni se čini da ovdje neki nisu pročitali taj članak (iako su ga napisali
). Bez uvrede, ali da sam odgovor našao tamo, nebi pitao. Dakle još uvijek mi nisu jasni ti moduli za stanice, i koje uopće stanice primaju module i što je to uopće. Članak je malo opširno napisan, fali dosta detalja koje malo ozbiljnije početnike zanimaju, a neki ovdje misle da ako oni znaju puno o tome, da bi početnik iz tih članaka mogao saznati sve to. Eto ja nisam saznao jel mi se isplati kupiti Spectrum stanicu ili neku Turnigy ili FrSky koju je kolega ponudio. Sad sam u još većoj dilemi što umjesto da kontruktivno pomognete, vi mi pišete da sam pitao slično pitanje pirje 6 mjeseci i da pročitam članak za početnike. A ak već dajem 1000+kn za stanicu hoću najbolje za taj novac.
2. Da, pitao sam prije pola godine neka općenita pitanja, a sad bi baš eto odabrao stanicu. Ne trollam, nit mi je to namjera, kratak sam s parama pa nisam do sad ništa ni kupio, nešto se skupilo pa mislim da bi do proljeća mogao ući u hobi, a do tad naučiti što više s foruma, youtubea, itd.
3. Ne planiram kupovati 6 stanica, hobi mi se sviđa i nisam neki prevrtljivac da nešto kupim, pa odustanem drugi dan, nit imam para sad kupiti jeftinu stanicu, pa ju baicit u smeće pa kupovati drugu i na taj način potrošiti duplo više novca. Hoću odmah kupiti kvalitetnu stanicu sa svim što će mi trebati narednih godina, iako ni sam ne znam što bi to moglo biti, zato i pitam.
4. Za MODE sam pitao jer me zanimalo koji se koristiti najviše kod nas, pa da ne kupim obrnuti. Pošto nisam imao stanicu do sada, svejedno mi navikavao se na mod 1 ili mod 2.
5. Za FPV mi nije odgovoreno moram li na što paziti pri odabiru stanice ako ću kasnije FPV koristiti jer se u FPV stvarno jako slabo razumijem i ne mislim se odmah baviti s tim jer iziskuje još dodatni trošak. Ali kasnije definitivno da.
6. Također me zanima moram li kupovati posebno reiciever ili ga već dobijem sa stanicom, i moram li posebno kupovati nekakve seznore za telemetriju ili tak nešto???
Naravno, najbolje bi bilo da mogu s nekim uživo razgovarati tko bi mi odgovorio na sva pitanja jer ih imam milijun, no na žalost ne mogu, pa zapitkujem prek foruma, možda sam dosadan i možda ispitujem previše, no kom se neda nek ne odgovara. Eto toliko...
@Coljo
A koja razlika između 1.2Ghz i 5.8Ghz za FPV? Nije mi baš najjasnije kak se stanica spaja na FPV opremu jer koliko vidim stanica je 2.4Ghz. No o tome moram još dosta toga proučit
Što se tiče stanice uzet ću tu FrSky onda