Modelari i letači pozdrav !
Evo, došlo je vrijeme da pokrenem novu temu u samogradnji. Radi se o starom Multiplexovom kitu koji je stariji od dosta ljudi na ovom forumu, pa tako i mene.
U moj hangar je ušao zamjenom za ono zlo od Corsaira. Šalim se
, nije zlo, jednostavno nije tip aviona koji mi se sviđa, jer volim modele koji lete zahvaljujući krilima, ne samo pomoću snage motora.
Big Lift je školski model, klasične gradnje, a ono što je meni impresivno u toj priči su dimenzije i masa modela. Nisam radio ni letio ništa veće od 1,3 m i 1 kg težine.
Predviđen je za upravljanje samo pomoću repnih komandi i gasa, a promjene koje će mu se napraviti su :
- Imat će elerone i vitoperene uške krila
- Flapsove ? (?-možda)
- Benzinski motor ( DLE 20, ili Zenoah 26 )
- Vrata na dnu trupa da mogu bacati ljubavna pisma i bombe po selu, ili pak ubaciti dodatne spremnike i praviti chemtrailse
- ima još toga, ali tek ću se sjetiti tokom izrade.
I tako, duga zima je pred nama. Meni kao nezaposlenom inženjeru je rad sa balzom lijek za dušu, model će se raditi polako i precizno tako da će se ovdje nove slike pojavljivati vrlo rijetko, a motor, servoi i folija će se nabaviti kad za to bude bilo mogućnosti....ali ajde da krenem sa slikama :
[attachimg=1]
[attachimg=2]
Nacrt trupa. Bit će problema zbog dimenzija sobe koje su oko 2,7 x 3,2 m sa svakojakim prprekama, i još k tome stalno se radi neki zagi
[attachimg=3]
Pogledajte svu tu tehničku dokumentaciju koju neću ni otvoriti
( Fuck German)
[attachimg=4]