di buš ga vozio ? da dođem to pogledat.. Jarun ?
čitao sam o takvim stvarima na netu... gledao te Zenoah i Polini motore za rc glisere - to je perverzija... čista...
daj nabaci malo podataka ...
snaga po motoru ? propeleri ? max. brzina ? kako ćeš ga istrimat ? imaš li iskustva s time ?
koje gorivo koristi ? koje ulje ide u mješavinu ?
LP
Pa da...imam nešto iskustva...to je moj peti benzinski čamac...a imam i dosta modela autića na benzin...sve su to vrlo slični....gotovo isti motori...modificirano hlađenje...ostalo je isto
u autiĆima je zračno hlađenje...u čamcima je vodeno hlađenje...ostalo je isto...kubikaže mašina su različite...Zenoah nudi 23ccm, 26ccm koji je i najčešći brodski motor koji se koristi, 29ccm.....i 30ccm
ovaj gliser iz ovoga posta je 2x30ccm ....ispadne oko 8KS konjskih snaga...
dakle vodeno hlađenje...centrifugalni kuplunzi obostrano...vodene pumpe za hlađenje u leru...turnceleri (digitalni brojači okretaja za svaki motor)...
Mješavina...1: 25.....ulje...ful sintetika...na primjer castrol gtx3...možda sam krivo napisao...zaboravil sam misli da je gtx3 ful sintetika
možeš ga vidjeti gdje god hoćeš...i kod mene doma ak te volja...ne znam kad ću stić do jezera...kad bude ljepše vrijeme...na proljeće
propovi...6518/3