Evo ja kao totalni početnik, na savjet kolege koji se bavi iključivo surfanjem po facebooku i čestim podbadanjem stranice Vlade RH, odlučio sam pokušati ući u ovaj hobi sa ovom elektro jedrilicom.
Stigla je za 7 dana sa HK EU skladišta i u ponedjeljak 19.01.2015. mi je pokucao dostavljač na telefon.
Kutija ko kutija, lijepo spakovano.
uputa naravno nema, pa sam skinuo sa HK, mada nisu potrebne, lako se snaći sa svim.
Dakle, ovo je novija verzija Phoenixa, novi motor gore 1050KV (stari je bio mislim 850KV) i mada piše da je to motor promjera 28 mm na stranicama, nije, ovaj je 3536, poboljšana montaža motora sa aluminijskim odstojnicima (stari motor se grijao pa je topio trup), na elevatoru je 11g servo (na starom je bio 9g), 30A regler (opet, na starom je bio od 20) i još neke sitnice.
Sastavljanje modela zahtjeva malo više vremena, a ne kako kažu da se može sklopiti za sat vremena.
Pogotovo ako se ugrađuju flapsovi (za koje vam je potrebno još 2 serva) na što sam se i ja kao totalni početnik odlučio.
Najbolje od svega je što je trup kompletan od plastike, što mu daje veliku čvrstoću . Također, nema ljepljenja, sve se montira sa priloženim vijcima.
Slike sastavljanja nisam stavljao, jer se tu nema što posebni ni slikati, sve je ionako u uputama.
Također, ako se odlučite da ju želite koristiti kao klasičnu jedrilicu, u paketu se nalazi i samo nos kojeg prišarafite naprijed umjesto propelera i spinnera, i to je to, može na padinu.
Problem može biti namještanje CG-a, jer s novom elektronikom i motorom, model je teži na nosu, i sa preporučenom baterijom od 1300-1800mAh je jednostavno pretežak na nosu, iako sam bateriju pomaknuo do kraja unazad.
Morat ću dodati oko 30 g na rep da bih ga podesio za let.
Sad dolazi onaj dio nestrpljenja i čekanja ljepšeg vremena da ga po prvi puta poletim.
Ovdje treba ići potpis - no ja sam nepismen.