Odg: Jeftini Jeti
Reply #3 –
Ovo sa stanicama me polako podsjeća na računala. Svake godine izlaze novi modeli , jači, s novim opcijama, bolji (po proizvođaču) koji vas vuku da svoju stanicu prodate i uzmete novu.
I onda , kad se odlučite i kupite, nagodinu za istu cijenu izađe novi turbo deluxe ultra fajn model, sa 100 novih picaboca i gadgeta, vašoj naravno automatski padne cijena zbog izlaska novog modela...i kuda to na kraju vodi ?
Čini mi se da se i hobi pretvara polako u potrošačko društvo.
Uvijek se sjetim kada sam kupio svoju prvu stanicu na ovom forumu, polovnu DX6i koja me tada oduševila, jer je imala display, 10 memorijskih mjesta za modele, sve lijepo nacrtano na ekranu...onda je izašla DX7, pa DX8, koji su imali telemetriju, osvjetljen ekran, neke novije mikseve, noviji SW, pa sam kupio DX8, kao, treba mi više kanala, sviđa mi se "servo speed" funkcija da mi se flapsovi polako spuštaju.....onda je došla DX9, koja ti i priča kad spuštaš flapsove (pa sam i nju kupio prodavši DX8 nakon godine dana korištenja), ima veći ekran, diversity antenu, wireless trainer (e to je stvarno dobra stvar isprobano više puta i radi odlično)......
Sad je polako u modi ekran u boji, touch screeen, FPV screeen.....a ja i dalje od svojih 20ak modela samo na jednom koristim više od onih 6 kanala koliko sam mogao koristiti i sa prvom DX6i stanicom.
Ovdje treba ići potpis - no ja sam nepismen.