Evo za colju,
Članak 4. stavak 1. Klasa 1 (A) Neizgrađeno područje u kojeem nema izdignutih građevina ili objekata i u kojem nema ljudi, osim rukovatelja i osoba koje je nužno za letenje.
stavak 2. Klasa 2 (B) Izgrađeno nenaseljenom područje: Područje u kojem postoje pomoćni gospodarski objekti ili grašveine koje nisu namjenejen za broavakak ljudi u u kojem nema ljudi , osim rukovatelja i osoblja koje je nužno za letenje.
Dozvoljen je samo povremeni prolazak, bez zadržavanja, ljudi korz područje (biciklisi, šetači i sl.)Članak 11.stavak (f)
tjekom leta osigurati sigrunu udaljenost bespilotnog zrakoplova od ljudi , životinja, objekata, vozila, plovila drugih zrakoplova. cesta, pruga, vodenih putova li dalekovoda, ne moanju
od 30m,stavak (g)
osigurati da je minimalna udaljenost bespilotnog zrakoplova od skupine
ljudi 150mŠto kažu tehnički zahtjevi?Za letit u A kategoriji (niđe žive duše)
Navršenih 16 godina, lječničko uvjerenje (vozačka dozvola, isto ono), ono protiv čega sam je ta IZJAVA, dali će biti trajna ili za svaku lokaciju di letiš moraš imat drugu izjavu nemam pojma
Ovo gore su bili operativni zahtjevi.
Tehnički su:
Sustav urpavljanja mora biti digitalan kodiran, nema više starih MHz stanica očito.
I to je sve!
U B kategoriji operativni su isto ko i za A ali su zato tehnički malo postroženi.
Sustav upraljana isti ko i u A, ali mutlirotor mora imat umjetnu stabilizaciju, osim aviona i cepelina koji to ne moraju imat.
Telemtrija- RSSI, struja, napon...
Ono najbolnije svima nama je ovo: Najmnji broj motora je 6,
glupo može i ispod 6 ali mora imat padobran WTF???
ENergija pri supštanju ispod 80J
Sve ostalo nema zahtjeva.
Da se mene pita ja bi objedinio A i B kategoriju totalno je debilno ovo sa 6 rotora i padobranima. Izjava rukovoditelja ako se bude mogla riješit mailom za đabe ne vidim problem. ako bude trebalo plaćat nabijem ih na onu stvar.
U C i D kategoriju bolje da ne pišem zove se JEBANJE JEŽA na teži način....
I još jednom pročitajte zakon no hard feelings