Za sve si u pravu osim ovog
Mislim da je pravilnik previše krut, jer su FPV dronovi tipa Phantom, koji imaju napredne
sustave sigurnosti, sa redovitim nadogradnjama, izrađenu u velikim količinama, provjereni,
sigurniji od dronova sa više elisa tipa uradi sam, koji su teški više od 5 - 15 kg.
Vrijeme će to pokazati.
Pravilnici diljem svijeta se i rade zbog instant Phantom letača, ni jedna druga letjelica, tj pilot iste ne radi toliko sranja koliko neodgovorni piloti RTF letjelica, pogotovo fantoma. Pun ih je YT, od 10 zabijanja u zgrade, aute, ljude i ostale pomične i nepomične objekte 9 ih je napravljeno fantačem.
Što se tiče pouzdanosti, to je priča za sebe. Moj godinu dana DIY kvad nije pao ni jednom niti imao i jedan kvar dok kolegin P2 ide 2.put na totalnu restauraciju i onda ga prodaje samo da ga se riješi. Oba puta je je bila razlog pouzdana elektronika.
Čemu mišljenje da nešto što je rađeno sa pažnjom i u što je uloženo "jako puno" vremena ne valja, a nešto što se štanca serijski u masovnim količinama ima super kvalitetu. Dovoljno je da jedan radnik ne odspava dovoljno jednu noć ili da na vrijeme ne dobije plaću i imaš tisuće poluproizvoda.