Odg: Nacrt Pravilnika o sustavima bespilotnih zrakoplova
Reply #190 –
@Antonioxx
ja ne sniman za pare a niti snimam svakog dana, imam neloliko snimki iz svog gušta i to je to
onda te taj zakon ne kaći, ali u naseljenim mjestima ćeš morati ispoštivati sve regule zakona.
isto tako ako se voziš na livadi s autom i noriš ne trebaš položiti vozački za to, ali ako ideš na cestu onda trebaš imati vozačku.
gledan u globalu ako se gleda sigurnost onda lova nemože bit presudna ali tu očito jeveliki su ti koji imaju para da si sve to plate i onda za njih ne važi zakon koji se odnosi na zabranu letenja iznad grupe ljudi, sela grada....
shvati da i njih to sve isto puno košta možda i više nego tebe,
slažem se da treba uvest reda, da treba osigurat letjelice i ajmo reć da imaju nekakvu oznaku ali sve drugo je previše, mogu bit zabrane i tu se slažem al ako nije dozvoljeno onda nije, ako je zabrana zabrana je za svih ako idemo na sigurnost!!??
Nigdje nije strikna zabrana osim na Pantovčaku i mjestima gdje nije dopušteno snimati niti tvojim velikima i tvojim malima.
evo primjera netko kupi kombi da se vozi sam a netko prevozi krumpir oba dva voze svuda i plaćaju osiguranje
Da ali ovaj koji prevozi krumpir kombi mu je regan na teretno, dok ovaj može regati na osobno i puno mu je jeftinija rega.
a tu se razvrstavaju profići i hobisti pa zašto hobist nebi platio osiguranje i iz svog hobija nešto posnimao u gradu
uvijek će moći ako ishoduje sve potrebne dokumente i pridrzava se pravila.
ko je nekome kriv šta je uložio u letjelicu i sad je on profić i njega zakon štiti jer će uložit još malo i letit će di god želi - nema logike, kakav je to zakon o sigurnosti ako pojedinci mogu šta hoće??
Ne kužim ovaj pasus, ako je netko to sebi uzeo za profesiju, od toga živi, od toga živi i ova lijepa naša, zašto je tu tvoj problem u investiranju osnovnih resursa za rad.
Kada bi svi gledali tako u ovoj našj ništa ne bi postojalo,
Evo pošto si sa Raba, evo ja bi tamo došao u sezoni s kampicom sparkiral bi je na Autobusnoj stanici u centru, i bavio se turizmom iz hobia i gušta, pa što misliš da li bi mi to dozvolili, prije svega vlasti a s druge strane tvoji veliki koji imaju apartmane za iznajmljivanje?
A isto tako imam viksu na moru pa moram plaćati boravišnu pristojbu, a pol hrvatske dođe u Zagreb studirati i ne plaća boravišnu pristojbu. To ti je zakon, ili ga se pridržavaš ili se poklopiš po ušima
Zagi, Mini Titan 325, F5J-N 400 by Beli, MPX Easy Star II
MPX Funjet, Cessna 177 GP-10,MPX FunCub, Robbe Charter, Combat & Slope Soaring Wing, Mini Dex DLG, SpaceWalker, Cirus.
Futaba 7C