DVR imam, ali ne snimam i nemam namjeri objavljivati online. Samo "cisti" FPV bez videa.
Nego, jedini pravilnik koji nalazim objavljen na stranicama Narodnih novina kaze da se sva ta pravila ne primjenjuju na letjelice ispod 79 J (ne kJ nego J).
Dakle, to vise ne stoji i sad treba za bilo kakvu igracku popunjavati obrazac i najavljivati let bez obzira gdje se vrsio?
Gdje se moze naci taj novi pravilnik? Moze link? I na taj obrazac isto molim te link ako imas.
I da li se to sad odnosi dakle i na privatno, vlastito dvoriste, bascu, vocnjak...? Pretpostavljam da da, sto znaci da nema vise privatnog tj. privatno je vjerojatno do nekoliko centimetara od tla, a sve iznad xx cm., a sto nije zatvoreni prostor, drzavno je (tako je cini mi se u USA).
Hm, pa nema policija nikakav novi pravilnik sigurno bez obzira što dotični rekoše IronicGti-iju.
Oni su eventualno dobili sam tekst važećeg pravilnika i neke smjernice iz CCAA kako postupati prema letačima kada ih zateknu bilo u patroli bilo po nekoj prijavi i zapisnik proslijede u CCAA na daljnju proceduru.
Također za ovaj slučaj gdje je letio pokraj stadiona sa policijom ne bih se začudio da je nekom njihovom nadležnom na mjestu zasmetalo nekakvo zujanje, pa je poslao podređenoga da čovjeka potjera.
To sam i ja pretpostavio - ako je bilo blizu policije, reagirali su. Ali ako policajac spominje totalnu zabranu onda sluzbena osoba laze... ja jednostavno ne nalazim u ni jednom dijelu pravilnika iz NN nigdje ni zabranu ni potrebu da se popunjavaju ikakvi papiri za bilo sto ispod 79J!
Ako netko zna gdje ima nesto novo za procitati, neka da link! Pa ne mogu vise unutar 4 zida
... dolaze topliji dani ...