Ovo su samo neke komplikacije
Malo toga se može snimati s Phantomima, osim ako nemaš padobran, onda imaš B kategoriju.
Ali, imaš problem 150m od skupine ljudi i nešto isto dosta daleko od objekata, mislim 30m.
Za gušt ok, ali za produkciju...svatko s malo iskustva zna da 90% identičnih kadrova kad dron ide ravno, bočno, daleko od svega, bez nekih složenijih kadrova, spirala, kadriranja, krupinih kadrova itd., nemaju produkcijsku vrijednost.
Nadalje, tu je geodetska uprava i sve je točno napisano, dakle vrlo nerealna i prekomplicirana situacija, jedino što mislim da je autorizacija sirovine 99% pozitivna pošto ta sama uprava nema smisla, zašto bi uopće netko pregledavao kadrove i zabranio korištenje istih? Zbog tajnih vojnih baza?
Uz Google earth? I mislim da je mjesec dna max rok, da se obično kroz 2 tjedna dobije autorizacija.
Idemo dalje...Hrvatska kontrola zračne plovidbe...dodatna komplikacija koja se odnosi na velika područja oko gradova i aerodroma..isto treba najava, popunjavanje brdo papira itd...
Dakle, više manje sve zanemari, nauči se odgovorno letjeti, budi spretan pilot, uvijek provjeri lokaciju na kojoj ćeš letjeti, nemoj baš prečesto iznad glava, nemoj buljiti u ekran skroz, već uvijek jednim okom gledaj model i okolinu...sigurnost je ipak bitna stvar. I uvijek optimizam i otvorenost prema znatiželjnim ljudima