Odg: Vremeplov - Na današnji dan...
Reply #28 –
Na današnji dan, 24.06.1992. godine poginuo je naš Hrvatski vitez, migovac, pilot Antun Radoš na borbenom letu u MiG-21.
Antune, neka ti je vjećna slava i hvala i uvijek plavo nebo!
Počivaj u miru među zvijezdama.
U njegovu čast prenijet ću jedan tekst kojeg još 2017. godine napisao i preko Fb podijelio sa svima nama
njegov kolega, pilot Ivan Selak, a napisao je:
"Na današnji dan prije 25 godina poginuo je Hrvatski vitez Antun Radoš . Nema njegove ulice, škole , dvorane..... A tko je bio on ?Bio je pilot , borbeni pilot , migovac , bio je od nas svih najsposobniji operativac , bio je čovjek koji bi promjenio kretanje kotača povijesti razvoja borbene komponente hrz ( sa nama naravno -jer mi smo tražili lava , a on je to bio), zato je i poginuo , srce veće od ove naše Hrvatske domovine , sa srcem je otišao u avion , a avion traži nalet , traži da si sa njim stalno , traži zvijer koja će se prilagoditi situaciji , koja ne reagira na okolne priče , koja ima sposobnost fokusiranja na zadaću, koja leti... a on letio nije , poginuo je sa mojim anti g odijelom i mojim šljemafonom na glavi , nije imao svoje , a ipak je išao , išao je sa srcem-rekoh , većim od Hrvatske i nije se vratio , pridružio se našim kolegama , migovcima , Vuletu i Žiletu i njihovoj ekipi. Imadoh privilegij dva puta razgovarati sa Antom . Prvi put u Batajnici na pregledima kad sam shvatio koja je to ljudska veličina i drugi put -dan prije ....kad sam pokušao objasniti nešto što je teško objasniti ....on je otišao , slutio sam da se vratit neće. Legendo hvala , kotač vremena je uvijek jednosmjeran i ne zaustavljiv , njemu nitko ništa ne može , on je ne umoljiv i ne promjenjiv. Na kotač povijesti , koji se isto uvijek vrti i ne zaustavljiv je , možeš utjecati , možeš ga u toj jebenoj vrtnji bar usmjeriti , ti si pokušao ali ...drugi su presudili. Lave , povijest borbene bi bila drugačija da si ti bio sa nama , vječna ti slava i vječna ti hvala , počivaj u miru ili leti nebesima , kako ti volja lave ."