- ako je auto ok, upališ ga svaki dan na 15 minuta, ugasiš sve potrošače(svjetla, ventilator itd...) i akumulator će biti pun
- ako imaš dobar punjač s regenerativnim pražnjenjem, onda doma napuniš par velikih lipica, i uguraš napon iz njih u akumulator preko utičnice u autu(5-10A) ili drito preko akumualtora(više A)
-jasno, možeš i vaditi aku van i donesti ga u kuću, vjeroajtno će te radio tražiti pin nakon toga, ali kome se da odvrtati kleme i fiksaciju akumulatora po ovim temo
najelegantnije je prvo, auto troši ispod 1 l/h pa to nije neki trošak za tih par dana po 1/4 sata
još ako si staviš daljinsko paljenje, zabavi nema kraja
svako jutro me čeka zagrijani auto po zimi, a po ljeti rashlađeni
(grijanje i klima rade ali ostali potrošači ne, ako se tako podesi, auto je naravno pod alarmom i dok tako radi, ne može se odvesti s njime ni da provališ)
Paljenje - remotep.s. ako nemaš neki fancy punjač, samo skemijaš spoj između batke i ulaza u punjač, da se može sve spojit obrnuto od uobičajenoga dakle,
da ga napaja batka, a na dio di inače ide batka spojiš akumulator, i onda staviš Pb mod punjenja i podesi alarm za source voltage kada padne ispod 10.5V da ti ne ubije lipicu... pa tako par njih i sve 5.
napunio sam tako preko accucella 50W-nog fabiu dizel, i zapalila je uredno, mislim da je trebalo 4-5 x2.6Ah 3S nanotech ugurati u nju(ali je aku bio skroz prazan)