Odg: NAZA kompatibilan GPS Reply #15 – March 24, 2015, 11:19:20 pm Složio hardware, imao problema oko upucavanja koda u arduino jer je trebalo koristiti verziju 1.0.6, na kraju i to riješio i GPS/MAG proradio na stolu. Imam Nazu V2 (prava V2) bez pmu-a. Sad treba otići vani čim uhvatim vremena ali to će izgleda pričekati vikend jer je prognoza jako loša. Uglavnom sve je složeno i na svom mjestu pa se čeka samo prava proba Jebo struju, samo nitro i benzin.
Odg: NAZA kompatibilan GPS Reply #16 – March 25, 2015, 03:18:32 pm Pa možeš sve provjeriti (da li radi GPS i magnetometar) i iz naza konfiguratora. Ak je sve OK odeš na livadu.
Odg: NAZA kompatibilan GPS Reply #17 – March 25, 2015, 04:47:37 pm U softveru vidim da sve radi, naza se ponaša kao da sve radi, magnetometar sam kalibrirao i sad radi ali ne znam kakav je signal satelita kojeg prima ovaj gps i da li to sve sa sigurnošću radi. Ko za vraga vani kiša i puše tako da od livade i prave probe za sad ništa Jebo struju, samo nitro i benzin.
Odg: NAZA kompatibilan GPS Reply #18 – March 25, 2015, 06:09:55 pm Onda će ti sve raditi i na livadi, ništa lošije od originala
Odg: NAZA kompatibilan GPS Reply #19 – March 27, 2015, 11:35:11 am Izveo sam quad na zrak i uhvatio je satelite ali nisam stigao letiti....ah najprije vrijeme onda slobodno vrijeme... Jebo struju, samo nitro i benzin.
Odg: NAZA kompatibilan GPS Reply #20 – March 27, 2015, 12:50:22 pm Pa daj pukni neku sliku, kakva je to tema bez slika, nema veze ak je u sobi, slika je slika
Odg: NAZA kompatibilan GPS Reply #21 – March 27, 2015, 01:03:13 pm GPS, arduino, konekcija na nazu Jebo struju, samo nitro i benzin.
Odg: NAZA kompatibilan GPS Reply #22 – March 28, 2015, 09:22:11 pm Probao sam danas na 5-6 letova i GPS šljaka osim što kod mene treba ponekad nazu inicijalizirati 2-3 puta da ga prihvati. Ako ne prihvati isključim pa opet uključim bateriju i prihvati ga. Ne znam zbog čega. Primjećujem da ledica na arduinu različito treperi pri inicijalizaciji. Probao sam dugo ostaviti nazu uključenu nakon što ispravno prihvati gps i radi bez gubitka komunikacije što znači da je problem jedino pri inicijalizaciji. Jebo struju, samo nitro i benzin.
Odg: NAZA kompatibilan GPS Reply #23 – March 29, 2015, 09:42:32 am S obzirom da sve radi (GPS, magnetometar) pretpostavljam da je ublox ispravno podešen, svejedno provjerinjegove postavke (baudrate 56600, ublox protokol). Također, provjeri spojeve.Ne mogu reći kakvo je stanje ledica jer su u crnom termobužiru, ali u ovih par letova što sam napravio sve je radiloOK, te nije problema sa inicijalizacijom.
Odg: NAZA kompatibilan GPS Reply #24 – March 29, 2015, 09:44:51 am GPS odnosno ublox nisam softverski podešavao nego sam prelemio one 3 nožice i tako ga hardverski podesio na 57600. Može softverska i hardverska varijanta a meni je to bilo lakše izvesti lemilicom Jebo struju, samo nitro i benzin.
Odg: NAZA kompatibilan GPS Reply #25 – March 29, 2015, 11:36:50 am Ako si polemio to je ok i bez brige si (provjeri da nije samo neki hladan lem ili da ne brikaš i powersave nožicu pa da zbog toga ne radi problema). Pretpostavljam da si sve spojeve provjerio zbog kontakta, možda da probaš još jednom prefleshati.Inače pawelsky je počeo prodavati svoje module za 20 USD plus 6usd poštarina
Odg: NAZA kompatibilan GPS Reply #27 – March 29, 2015, 01:08:00 pm Ne postoji link Sve ti je objasnjeno u njegovoj temi
Odg: NAZA kompatibilan GPS Reply #29 – March 29, 2015, 01:29:48 pm Vrlo specifican nacin prodaje, direktno kupcu , i svejedno ce kinezi iskopirati,ali kaj ne slozis svoga, sve je objasnjeno