Tradicija nastavljena samo je akter drugi :-(
Dođe meni "Mystery" baterija 6S 2800mAh 30C, napunim je i poleti helić ispred kuće ali samo u hoveru. Ispraznim je ja tako do malo ispod pola, napunim opet i odem vani isprobati ga. Poleti helić najnormalnije, rotacija bolesna kao i kod svakog drugog Protosa, gas na 70% napravim 50 metara leta, prebacim na 100%, prođe helić još 40-50 metara i u ljevom zaokretu ode ali totalno. Izgubio sam potpuno helić i nisam mogao apsolutno ništa kontrolirati ga. Pomislim ja da je možda regler pošao, mirišem ga a on ništa, pogledam bateriju instrumentom kad ono prekid između 2. i 3. ćelije. Otvorio bateriju s gornje strane a ono tiskana pločica koja spaja ćelije prdnula. Bakreni listić koji spaja ćelije je toliko tanak da je postao osigurač a ne provodnik za veliku struju. Bateriju sam "popravio" ali helić još ne jer sad treba čekati djelove. Riknuo je rep, držač repnog serva, kabina, kopče za kabinu, flybar šipka i oba frejma. Glava i repna glava kao i elise ništa jer je pao s velike visine pa se ispuhala rotacija a pao je kroz stablo pa kroz grm na kamen. Evo slike baterije i helića:
Jebo struju, samo nitro i benzin.