Ovi stvarno prodaju m... pod bubrege
Matematika im ne stima ( a vjerovatno ni izlazna snaga od 2W).
Ako se pogledaju specs. ulazna snaga 4dBm-20dBm i na to doda transmitting gain od 11dB onda bi maximalna izlazna snaga bila 31dBm.
2W su 33dBm dok mi dakle imamo 31dBm u najboljem slucaju sto je 1.3W
Drugi dio matematike koji govori ovome gore u prilog je potrosnja modula od 400mA pri napajanju od 5-15V. Da se zakljuciti da je u sklopu neki linearni regulator koji na izlazu ima manji napon od 5V. Uzmemo li kao najbolju opciju 5V onda je ulazna snaga toga sklopa 2W. Takva pojacala, koja u pravilu koriste MMICe imaju iskoristivost ne vecu od 60% sto govori u prilog tome da opet ta izlazna snaga ne moze biti 2w neho je blize 1.2-1.3W u najboljem slucaju.
Definitivno, pojacalo pomaze, ali pretjerivati sa brojkama ne treba, gubi se vjerodostojnost samog prodavaca ili proizvodjaca.
Ova pojacala su bi-direkciona. Ne znam da li koriste isti MMIC i na predaji i na prijemu te samo transferiraju ulaz/izlaz ili imaju poseban mmic za rx granu. Kako god, elektronski sklopovi za prebacivanje unose gubitke koji na tim frekvencijama ne mogu biti manji od 0.5dB. Ti se gubici oduzimaju od ukupne izlazne snage, tako da je ona i manja nego sto sam naveo.
Za telemetriju, ili video link sa modela bolje je koristiti pojacala koja nemaju preklapanje, dakle nisu bi-direkciona, upravo zbog gubitaka u sklopovima za preklapanje. (Potrebna su 2, znaci minimalni gubici 1dB)
eto toliko, ako bas koga zanima matematika ....