Odg: Osiguranje od privatne odgovornosti
Reply #15 –
Za hobby letenje, pogotovo ono na preljevnici i sličnim mjestima polica osiguranja nije potrebna, što znači
da je na svakom da procijeni da li je želi ili ne želi.
Cca 500 kuna za hobby letenje koje se čak ne odvija kroz cijelu godinu je po mom mišljenju pretjerano, i ne
mogu, ne povući paralelu sa osiguranjem auta koje ako se ne varam (a možda griješim, nije namjerno) sam
platio oko 1500 kuna, a te stvari i rizici nisu usporedivi, niti približno.
Navedeno cijena osiguranja je možda primjenjiva na operacije, komercijalnu upotrebu, ili kako već se to naziva, ali
za naše modele, lokacije gdje letimo itd, itd, itd sve preko 100 kuna godišnje (opet za one koji to žele) je čista
pljačka.
No to je samo moje mišljenje, bez želje da nekoga uvrijedim (i da platio bi da je 100 kuna, i niti lipe više).
Osobno mislim da 300njak kn nije skupo, ako sve pokriva, a uspoređivati s auto osiguranjem je po meni glupo, samo za primjer za skuter mi je puno osiguranje 500 kn a nisam ga prosle godine vozio sveukupno 500 km zbog kiše.
Gle nikad se nezna, nitko od nas ne moze biti siguran, ali osiguranje ako pokriva ono sto mislim da pokriva, nije puno makar i na livadi ala preljevnica.
A isto tako da se radi selekcija na kg kako je gore napisano osobno mislim da nije provedivo, je ako karikiram imas osiguranje za avion do 2kg ako nesto se ne daj boze dogodi tko ce znati jer taj avijon ima 2 kg ili je 200g teži, ako se zapali prilikom udara . Zato je ok da je do 20 kg aje moglo bi se smanjiti na minimalno 15 kg i to pokriva sav vozni park koji možeš imati u hangaru.
Lp
Zagi, Mini Titan 325, F5J-N 400 by Beli, MPX Easy Star II
MPX Funjet, Cessna 177 GP-10,MPX FunCub, Robbe Charter, Combat & Slope Soaring Wing, Mini Dex DLG, SpaceWalker, Cirus.
Futaba 7C