S obzirom da puše ko ludo, uhvatio sam se izrade kontrola. Prvi put evo da imam car esc u rukama, i oduševljen sam kako je jednostavan
Malo sam modificirao defaultne postavke: Advanced timing na low (za bolji odziv low rpm motora), run mode - two (odmah ide u rikverc), i neutral range na 6% (najmanji). Zadovoljan sam rezultatom!
Ovako sam odlučio mapirat kontrole, bilo mi je najlakše za miksanje na Spektrum DX6i:
Na throttle-u će mi ROV ići gore/dolje
Na elevatoru će mi ROV ići naprijed/nazad (oba motora)
Na aileronu će mi ROV ići lijevo/desno (ako je elevator u sredini, a palica ailerona u lijevo - jedan motor ide naprijed, drugi nazad)
Bio sam u međuvremenu kod vodoinstalatera da mi objasni koji se svi djelovi koriste za ppr cijevi i što pomogne odabrati što bi bilo najbolje za koji dio rov-a, tako da slijedeći tjedan idem u nabavku i kreće izrada okvira.
Također, pospajao sam fpv opremu, i 7" monitor koji sam imao, sve radi
Sad bih to trebao testirati na kabelu od 30m!
Nisam zadovoljan kutem kamere, htio bih što veći wideangle, u podmorju mi je bitno vidit široko i "na blizu". Ima li netko tko mi može preporučiti koju leću da uzmem?
EDIT: Uzeo sam preko e-baya 1.8mm leću, trebao bi biti kut od 170, to bi trebalo bit ko gopro. Nadam se!
Evo i par slikica...