Gdje nabavljate depron...zivim u puli i po obicaju tamo to ne postoji...posebice ovi "strucnjaci" sa fakultetima o tome iz bauhausa "nikad culi" za ista slicno. Probao sam po netu pogledat al je abnormalno skupo. 150 usd plus postarina neka za 8 ploca 10x30x4 cm ili tako nesto...ili je to standardna cijena za depron? Jer gledajuci na youtubeu to je bagatela ne?
Početnik iz Pule i uzeo sam u Pevecu "DECOR flor" paket 3mm 50kn i paket 5mm 75kn jako jeftino, tamno sivi sa jedne strane rebrasti. To je
ekstrudirani polistiren (stiropor je ekspandirani polistiren). Depron je kako kaže uvaženi kolega Diogen, trgovačka marka i te ploče su od ekstrudiranog polivinila - tako mi je objasnio moj gost iz SLO koji se nekad intezivno bavio aviomodelarstvom. (možda sam neki naziv pobrkao, iskusni kolege će me ispraviti).
Usput, zamolio sam ga da donese svoj aviJon i da me poduči malo letenju ...čovječe, to je toliko zarazno, pogotovo ova motorna jedrilica "Easy Star".
"Veliko srce nije izdržalo" i otkupio sam avijun od njega bez stanice (nakon što sam ga skršio i skupa poljepili i sad leti "još bolje"
Sad čekam stanicu Spectrum DX6i da je poštar donese i ... kolega iz Pule ako ste zainteresirani možete početničke korake letenja započet na ovom avijunu, idealan početnički model.