El Gringo PZD March 29, 2015, 06:01:46 pm Nacrt je stigao ( Imenjače HVALA ) u mjerilu 1:1 raspon krila 148 cm , dužina trupa sa vertikalcem i spinerom 108 cm .. za početak nacrt , a ovih dana slijedi priprema nacrta uz neke izmjene za olakšani model .. kao i kod Emeraude , planirana poletna težina je do 1200 grama . vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: El Gringo PZD Reply #2 – March 29, 2015, 06:21:11 pm Uporedo sa ovim avionćićem, krenut će i gradnja jedrilice 2.25 raspona krila SZD 9 Bocian.. kolega Zlatko isprintao je brdo nacrta za skala model sa svim detaljima i zahtjevnijom gradnjom tako da će radovi ići pomalo i pažljivo .. a nacrt je sa priloženog linka linka 1:1 (smanjen za 50 % - originalna veličina modela je 4.5 metara .. naravno da će neke sastavnice biti pojednostavljene za isključivo ručni rad . http://www.scalesoaring.co.uk/VINTAGE/Documentation/SZD_Bocian/Bocian_9-plans/SZD-9_plans.htm vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: El Gringo PZD Reply #3 – March 29, 2015, 10:01:47 pm Quote from: pz design on March 29, 2015, 06:01:46 pmNacrt je stigao ( Imenjače HVALA ) u mjerilu 1:1 raspon krila 148 cm , dužina trupa sa vertikalcem i spinerom 108 cm .. za početak nacrt , a ovih dana slijedi priprema nacrta uz neke izmjene za olakšani model .. kao i kod Emeraude , planirana poletna težina je do 1200 grama . Nema na čemu.. I drugi put. Ovaj Gringo mi se sviđa. Bilježim se sa štovanjem za jedan krug kad bude gotov. Graupner MZ 24 PRO & 9XR Pro FrSkyPilot RC EDGE 540 V3 DLE35
Odg: El Gringo PZD Reply #4 – March 31, 2015, 03:33:35 pm Vidljive su izmjene ... eleroni duž cijele izlazne ivice krila , profil krila će biti naveden kad krila dođu na red a sa trupom su radnje počele .. vidljivi šabloni rebra , i osnova stranica trupa .. kako radnja bude išla bit će popraćena slikama vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: El Gringo PZD Reply #5 – March 31, 2015, 05:16:35 pm human-cnc stroj radi prilično točno i brzo Radujem se prvome letu....
Odg: El Gringo PZD Reply #6 – March 31, 2015, 05:35:39 pm 4tm ručni rad je uživancija .. pomalo crtkati , rezuckati , lijepiti , šmirglati .. i prođe mjesec i koji dan pa nešto poleti .. Bit će valjda opet preko nekoliko modela u memoriji( a nekad ih je bilo 11 ) do ljeta ... uz ovaj iće i jedrilica pomalo ... kod nje ima posla više mjeseci vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: El Gringo PZD Reply #7 – April 01, 2015, 04:53:36 pm Krenulo je ... vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: El Gringo PZD Reply #8 – April 01, 2015, 04:58:09 pm Eto primjera da loše vrijeme može biti nečemu na dobro .Sretna radnja Zlajo i kad kiša stane da je model gotov! www.rcskymodels.co.nf
Odg: El Gringo PZD Reply #9 – April 02, 2015, 04:41:43 pm E Željac , nadoknađujem propušteno od zime vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: El Gringo PZD Reply #10 – April 02, 2015, 04:44:52 pm Bit ce Gringo ubrzo gotov, čini mi se.. Taman kad dođe lijepo vrijeme. Graupner MZ 24 PRO & 9XR Pro FrSkyPilot RC EDGE 540 V3 DLE35
Odg: El Gringo PZD Reply #11 – April 02, 2015, 05:23:44 pm Imenjače , svaki dan koji sat zanimacije , kad nema drugog posla ( samo neka pada - biće više vremena ) i polako se već nazire obris trupa Stigao je modelarski kofer , sa nečim svačim od Željka Grgića .. još da se i uživo vidimo pa nešto zajedno poletimo vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: El Gringo PZD Reply #12 – April 02, 2015, 11:50:45 pm Drago mi je da je stigao u prave ruke majstoru koji ce znati te sitnice iskoristit za planove i realizacije buduci projekata a i sadasnji. Mi cemo se vidjeti jednog dana kad posao se potrefi da dodem u vukovar.a let bit ce mi gust da vidim vas i osmjeh na licu da vjerujete da jos ima dobri ljudi koji su spremni dati neku sitnicu neki doprinos kolegi koji vjerujem ce jos puno godina radit avijone i uvest u ovaj svjet modelarstva jos mnogo mladi nada na kojima ovaj svjet ostaje. Drago mi je da ce vam ove sitnice pomoc a znate kako kazu dobro se vraca dobrim. Samo nastavite ovako kako ste i do sada radili puno ljepi modela i uspjesni letova od kolege grgica. Pozdrav. letim, al nikako da poletim
Odg: El Gringo PZD Reply #13 – April 04, 2015, 05:18:20 pm Željko Grgić još jednom HVALA , vidimo se u Vukovaru! Izrada "pokrova" zadnjeg djela trupa od traka tri milimetarske balze : vedro nebo i miran zrak želi vam vukovar
Odg: El Gringo PZD Reply #14 – April 04, 2015, 06:43:48 pm Bome ide to, taman kada dođe lijepo vrijeme on je u zraku http://www.akvarij.net/forum/index.php?topic=96560.msg891926#msg891926