Zagi Setup May 16, 2015, 05:08:58 pm Bok,htjedoh pitati,ako netko ima višak vremena pri ruci da mi ako može napiše setup za zagi-a,i također da mi da neku stanicu(do 200kn,marka nije bitna,nek bude i kineska ako treba...),bateriju punjač za tu bateriju itd.Ako netko može ofc,unaprijed hvala
Odg: Zagi Setup Reply #4 – May 16, 2015, 07:27:01 pm Quote from: Alien1 on May 16, 2015, 06:37:19 pmMa,ja sam lijena noobara Vidi se... Vec treci puta pitas istu stvar... Poduzmi neki korak pa ti mozda netko nesta i pojasni.
Odg: Zagi Setup Reply #5 – May 16, 2015, 08:17:01 pm Evo ti i moj prijedlog, nešto sasvim jednostavno:Napravi avion , recimo leteće krilo na pogon motorom sa propelerom gdje se propeler nebi uopće okretao?Zapravo bi propeler bio miran, a avion bi se okretao umjesto njega ?Neki će reči da to nije moguće jer se nebi mogao dobiti niti statički niti dinamički potisak za kretanje letjelice !Zato bi mogli odbaciti cijelu tu letjelicu i imati samo propeler, dakle ne leteće krilo bez trupa i stabilizatora, nego samo leteći propeler ?Heli-frikovi kažu da bi rotacija propelera zahtijevala kompenzaciju okretnog momenta kao na helikopteru, ali ja mislim da to nebi bilo potrebno jer propeler nema trup pa se nema što kompenzirati !Osim toga bi se brzina rotacje elise mogla iskorititi za podešavanje frekvencije za RC-upravljanje, stavili bi se mali magneti na krajeve krakova elise, a to bi značilo promjenljivo (elektro)magnetsko polje pa bi se i tu uštedjelo?I treba samo jeftina i dobra 2-kanalna stanica, jer mislim da su za ovo dovoljna 2 kanala pošto bi elisa imala 2 kraka !D.