Pozdrav, siguran sam da ima tu neko ko je vec radio slicno i moci ce pomoci.
Dakle, imam Nazu lite (uprade na M), i navedeni receiver. Koristim od prvog dana sbus port, i ok radi, nema petljancije sa kablovima, kanalima..
Uglavnom, trenutno mi je svih 8 kanala zauzeto, redom: ail, elev, throttle, rudder, P1 i P2 potovi za gimbal, 3 position switch za modove naze, i zadnji failsafe.
Ono sto trenutno trebam je slijedece: spojit switch za kamere. Posto x8r receiver ima mogucnost koristenja 16 kanala, logicno je da cu ga tako bindati, i spojit switch na kanal 9. No nisam uspio to napraviti. Bindao sam, al nista mi ne radi kako sam planirao.
Pitanje 1:
Kako ispravno bindati receiver sa XJT modulom da radi na 16 kanala, a da su pritom analogni kanali na receiveru 9-16, a sbus spojen na nazu? Po uputama receivera Mode 4 (D16)
Probao sam tako da spojim jumpere na kanal 1-2 i kanal 3-4 i bindam receiver tako. No, ne radi mi tako nista. Negdje sam fulao izgleda.
I pitanje 2:
Koristim onaj kineski osd N2 koji koristi T i U kanal da bi na ekranu imao podatak o poziciji 3 way switch-a i postotak gasa (slika u privitku). U sbus radu imam dodatno spojen OSD na receiver na 3. treci kanal (podatak trottle na ekranu), i sedmi kanal za prikaz pozicije prekidaca.
No, ako bindam receiver na 16 kanala, nemam di stavit te dvije zice da dobijem podatke za gas i mode na OSD jer tad vise nisu treci i sedmi kanal na analognim izlazima na receiveru.
Iz toga slijedi pitanje, da li je moguce da u isto vrijeme imam nazu na sbus i pritom
na 10. i 11. kanal receivera te dvije zice sa OSD-a, i dodam kanalu 10 npr da je isto trottle, i kanalu 11 da je 3 way switch, tek toliko da imam podatke na OSD-u. Valjda ste skuzili sto je pjesnik htio reci