Hvala ako bude još nešto izvještavaj jer sam upravo narucio dva!!l.p
Sent from my iPhone using Tapatalk
Jedna LED (crvena) mi je počela gubiti snagu, ali nije greška na PCB - sama dioda je sa greškom, no to sam riještio tako da sam lagano pritisnuo sredinu epoksijem zaliveni čip - sve dok nije pokazala skoro puni sjaj. Ok, na momente pokaže puni sjaj, ali opet malo oslabi. Nije nikakva frka.
Nego, unutra (ispod poklopca) postoje dvije crvene LED - ne znam što s tim raditi... Ničemu nesluži, osim što osvjetljava poklopac i super izgleda. Antenu sam izbacio van da dobijem veći domet:
[attach=1]
Odmah uzmite cianoakrilno (cijanofix) ljepilo i zaljepite ublaživaće udara (one crne kolutiće, to su komadići gumenaste spužve). Dolaze kao samoljepljive, ali znaju otpasti - već sam jednu izgubio. Dobro je da se napravi isto kao što sam i ja napravio na prednjim nožicama - od paketa (eh taj kinez...) koji su mi dolazili, uzao sam onu roza zaštitu za pakete pa napravio ublaživač - sada je vidljivost i orijentacija daleko bolja.
Većeras sam letio sa uživancijom po mraku, no Mobius kamera je iz nepoznatog razloga prekinula snimak. Nemam pojma što se dogodilo. Kad se (za sat vremena) napuni baterija, otići ću opet do trgovine (tamo imam dobru rasvjetu, nije totalka mrak), pa probati ponovo snimiti. Lijepo izgleda noću.
Jedina zamjerka, ne samo za ovaj quad, nego za sve postojeće quadove je ta što je kod nekih crveno odozada a plavo naprijed, dok je kod drugih plavo ili zeleno odozada a crveno naprijed. Totalna zbunjava, iako se čovjek navikne. Po mom bi bilo ljepše da je zeleno na "desnom krilu", crveno na lijevom, bijelo svjetlo naprijed, a narančasto odozada. Tako bi se jako lijepo mogla razaznati orijentacija u mraku i polu-mraku. Iako...
Isto i ovo sa dometom - toliki mu je domet da ga više ne vidiš zapravo, a još uvijek ne gubi signal. Orijentiram se napamet, pomaknem ga u neku stranu, pa vidim kako reagira. Još jedna prekrasna osobina - ne gubi pravac, kao da ima kompas. Niti ima 'drift' kao kod ćire (nakon minutu leta, malo poblesavi i zna ići u jednu stranu i praviti čudne manevre). Ovo je pravo osvježenje, totalna uživancija za let. Kad sam dobio ćiru, mislio sam da sam ja smotan i da ne znam upravljati quadom, no sada vidim da je 'najmanji quad na svijetu' zapravo malkice 'najnestabilniji...' (ili sam baš ja dobio neki šrot, što me nebi kod kineza iznenadilo.
Toliko za sada.
LP,
milan
---