Odg: Molim pomoć Reply #1 – June 12, 2015, 07:19:02 pm Pa lemilicom Ne znam u čem je problem, jel se i listić iz same čelije isčupao?
Odg: Molim pomoć Reply #2 – June 12, 2015, 07:22:18 pm I ja sam imao taj problem,jako tesko,nece se hvatat lem za taj listic,na kraju sam uspio tako da sam ga dobro izbrusio i nekako zalemio tako da je lem obuhvatio taj listic.
Odg: Molim pomoć Reply #4 – June 12, 2015, 11:17:17 pm Tinol ti u sebi ima pasatu za odmascivanje ali bih ti preporucio da uzmes dodatnu sa strane i premazes to mjesto na listicu, mislim da bi ti pomoglo ako vec nisi
Odg: Molim pomoć Reply #5 – June 12, 2015, 11:21:27 pm Probao sam i sa jednim, i sa drugim, i lagano prebrusio ali nista ne pomaze, lem samo klizne s listica.
Odg: Molim pomoć Reply #6 – June 12, 2015, 11:26:06 pm Onda ga probaj mehanicki stisnut sa nekakvim nastavcima ako me razumijes ahahah neznam strucno kako se to kaze
Odg: Molim pomoć Reply #7 – June 12, 2015, 11:33:51 pm Lipo baterija ima listiće od aluminija i to se lemi posebnom mješavinom:http://www.chipoteka.hr/artikl/27216/tinol-za-lemljenje-aluminija-alusol-1m-1mmPreporuka je ne čačkati lemilicom po LiPo bateriji ako ne znaš što radiš !Damir
Odg: Molim pomoć Reply #8 – June 13, 2015, 12:36:34 pm I još jedan detalj: pišem namjerno novi post da skoči na vrh i da pročitaju oni koji bi lemili aluminij.Lem za aluminij i slitine sadrži kadmij. Kadmij je vrlo nezgodan:http://hr.wikipedia.org/wiki/KadmijDamir
Odg: Molim pomoć Reply #9 – June 13, 2015, 01:27:53 pm Ovo što je Damir napisao je točno - aliminij se slabo ili nikako lemi (legiranje sa drugim metalima). Razlog je pre-brza oksidacija, a taj sloj oksida Al2O3 je praktički izolator, a tali se na nekih 1800 stupnjeva C. Ovisi o debljini materijala (folija.. hmm... teško), može se obrusiti sa nauljenim finim brusnim papirom, gdje ulje štiti od prve oksidacije. No to ulje zna pregoriti i stvoriti crni talog (ugljik i spojevi). Možda ova kineska pasta za lemljenje umjesto ulja... nisam probao. Za one koji se žele zezati s lemnjenjem baterije, toplo preporučam Damirove savjete. Meni je jeftinije kutiti novu bateriju, nego krpati i riskirati da se ova zapali. Nije to što se ona zapali, nego zapali stan ili auto... u svakom slučaju skuplje nego nova baterija.LP,milan---
Odg: Molim pomoć Reply #10 – June 13, 2015, 07:04:30 pm Tako ce i biti kao sto kaze Vedronebo, kupiti novu bateriju. I jedno pitanje kako ovu bateriju ucinit neopasnom jer je baterija prije pucanja listica aluminija bila napunjena. Moze li se ona slobodno odloziti u neki spremnik gdje se odlazu stare baterije.
Odg: Molim pomoć Reply #11 – June 13, 2015, 07:26:46 pm Bolje je isprazniti prije odlaganja, tko zna kakav bi dernek mogla napraviti u tom kontejneru pri ovakvoj vrućini. Ja sam svoje praznio tako što sam prikačio neku auto žaruljicu i čekao da ona obavi svoj posao. Neki vole čavle i druge oštre predmete, ali to bolje ne pokušavati ako si sklon ozljedama kao npr ja.Probaj ovu metodu sa slanom vodom, zvuči kako dobra alternativa..http://www.youtube.com/watch?v=08vfjpUncT0
Odg: Molim pomoć Reply #12 – June 13, 2015, 07:29:49 pm Quote from: zlatcom on June 13, 2015, 07:04:30 pmTako ce i biti kao sto kaze Vedronebo, kupiti novu bateriju. I jedno pitanje kako ovu bateriju ucinit neopasnom jer je baterija prije pucanja listica aluminija bila napunjena. Moze li se ona slobodno odloziti u neki spremnik gdje se odlazu stare baterije.Nisam siguran da je to pametno, barem po onome što sam vidio u trgovinama: kartonska kutija na kojoj piše nešto kao "odlaganje starih baterija". Bolje ju je "neutralizirati", na taj način da se potopi u vodi i izazove reakcija litija, pri čemu će se zapaliti - ali ovaj puta pod kontrolom. Isto tako ne preporučam prisilno otvaranje, jer je to ipak akumulator, koji sadrži neku energiju i može doći do naglog oslobađanja topline ako se kratko spoji, a istovremeno ju držimo u ruci. Nezgodno. Ako se može odmotati baterija, onda u redu, listići se onda mogu baciti u vodu. Litij nije toliko toksičan, jedino neznam ovaj polimer.LP,milan---
Odg: Molim pomoć Reply #13 – June 17, 2015, 03:39:54 pm Ja sam s ebaya uzeo tekucinu s kojom premazes metal i onda lemis normalno... Hvata na alumini, inox...ma na sve moguce i kosta 50kn bocica od 30 ml i neces ju potrosit dok si ziv hehe. Stavim link kasnije kad dodem kuci na komp.
Odg: Molim pomoć Reply #14 – June 17, 2015, 03:44:08 pm Moze li link na tu tekucinu -- skroz informativno!! LP LP, Chris... gravity always wins ....