Ovo mi se zaista dogodilo....
Prije 3 godina nabavio mali Canon PowerShot 'idiot' 1200, tada je bio oko 200$, mogućnost HD 720 videozapisa, skromni zoom, a dio automatike se može i ručno podešavati, tek toliko da nije čisti 'idiot' i da mi se nađe pri ruci, ne zauzima puno prostora.
Odradio razne zadaće, od snimanja vatrometa, hvatanja munji i gromova, letanja onboard, FPV, rođendana i slićne 3,14zdarije.
Prije XX dana pao mi je iz đepa na pločice; sve je radilo osim snimanja - samo crne slike, dakle - neupotrebljiv!
Probao ovo-ono, baterije , reset sve i svašta i dalje sve crno na snimanju, ostale funkcije OK.
Čitam forume, recenzije, eBay nudi rezervni dio optika-senzor ali 'manufacturer refurbished'.
Isprobam ga iz znatiželje prije X dana - odjednom pokazuje da može fotkati , ali su sve slike CB i 'solarizirane'. Opet pokušavam sve, ali ostaje tako.
Jučer odustajem od eBaya i prije nego li ga recikliram, idem izvaditi baterije, karticu, još po nešto materijala za donaciju... ukljućujem ga i RADI !
Ne mogu vjerovati, radim kontrolni session, mikro-makro-zoom-beskonačno-blitz, sve moguće ekspozicije u svjetlu i kontrasvjetlu i fotke nastaju bez greške !
Lupkam ga i tresem, no sve radi OK ?
Fotić je compact bez G-senzora ili slićne zaštite/stabilizacije slike, jedino ima upside-down senzor za exif-tag.
WTF
?
Damir