Prijatelju,onako iz iskustva ti kažem da spremiš fine pare. Skoro sam pravio liku jednu mašinu. Bez 600$ za bilo šta,iole ozbiljno nećeš proći. I još pošto znam da si iz BiH,računaj potencijalnu carinu i sl. Evo ti okvirno cijena za mašinu koja može dobro da te posluži koja može nositi gimbal za Gopro.
Frejm: 80-100$
Motori: 4 # 18-25$
ESC: 4 # 10-12$
Kontrolor: Naza lite ili APM: 120-170$
Upravljač: Flysky ili Turnigy 9X: 90$
Dodatni modul za upravljač: 40$
Baterije 3S minimum: 1 kom minimalno 30$
Punjač za baterije: minimum 25$
Propeleri: 1 kom da je ičemu oko 4$ (treba ti 8,da imaš za rezerve)
Sitnica,konektora,kablova,gluposti raznih,minimalno 30-40$
E,to su ti cijene za neke po mom iskustvu minimalne komponente u koje se vrijedi ulagati ako želiš nešto kao poluprofi snimati. Ali opet će bit bolje od Phantoma 2.
Dalje,treba ti stabilizacija za kameru,minimalno 110$,treba ti FPV sistem da vidiš šta snimaš, znači predajnik,prijemnik i antene minimalno 60$. Displej,minimalno 50$ da je ičemu... Pa vidi sam,isplatili ti se to raditi.
Vjerovatno će ti ljudi govoriti da se može proći jeftinije ovdje ili ondje,ali vjeruj meni,skopio sam za ljude 5-6 mašina,ako odeš ispod ovih cijena,i ovih komponenti,pokajaćeš se vrlo brzo.
A da ne bude da pričam u prazno,evo snimka sa jedne od tih mašina:
http://www.youtube.com/watch?v=qJ51dmy7BTAUglavnom imaš ovdje na forumu mnogo postova kako su ljudi i šta radili. A imaš i odličnu ekipu u Mostaru koji su ti vjerovatno bliži. Sumnjam da će iko odbiti da ti pomogne oko sklapanja.
Nisko,niže,...šetnja...