Punjac mi se "neobicno" ponasa, pretrazujuci net, nasao sam zanimljiv link, koji bi mogao da resi problem:
https://github.com/stawel/cheali-chargerPre nego pokusam, zelim da Vas pitam za misljenje o ovakvom ponasanju punjaca i eventualnom iskustvu o predlozenom resenju sa gornjeg linka.
Da li neko ima iskustva sa ovim firmware- om?
Kratak opis problema:
Radi se o Turnigy Accucel 6 Balance Charger, a "cudno" ponasanje je sledece:
Prilikom punjenja 3S baterije sa 1C strujom, u balans modu, nakon 20- tak minuta punjenja, punjac pokazuje napon na jednoj celiji 4,20 V (meni neobicno), a na ostale dve manji, za svo vreme punjenja, napon se na dve celije menja, a na jednoj stalno ocitava 4,20V.
Po zavrsetka punjenja (nakon 60- 75 min), punjac uredno prijavljuje da je punjenje i balansiranje baterije zavrseno, da je napon u sve tri celije 4,20 V.
Kad proverim napon u celijama, u jednoj celiji se napon razlikuje od ocitavanja sa punjaca.
Za 3s bateriju, kad je napunjena (i izbalansirana), punjac ocitava 4,20 V u sve tri celije, a kad proverim sa mernim instrumentom, izmereni napon bude: 4,20 , 4,20 i 4,10 V.
Nema razlike u baterijama (vise razlicitih 3S baterija- razlika po kapacitetu, starosti i proizvodjacu), punjac se identicno ponasa. Proveru napona uradio sa tri razlicita merna instrumenta (sva tri isto ocitavaju merenu velicinu).
Punjac je "novije" generacije, ne dozvoljava pristup kalibracionom meni- u.
Ima li jos neko ovakav problem?