Odg: Molim pomoc, savjet iskusnijih!?
Reply #8 –
Ne,ne,nisi me shvatio št se hovera tiče. Setup koji si ti gore nave u konfiguraciji koju si naveo,čak i sa dve baterije bi imao hover na 40-50%,ako ne i manje. A to nije dobro ako se baviš snimanjem. Ako skineš bateriju,još ga olakšavaš više,još veći problem praviš. Ljudi griješe kad prave prevelike,prejake konfiguracije. To je dobro za akro letenja,za mini FPV frejmove,ali ne za snimanje. Tebi prvenstveno treba stabilnost,jel tako? Ako auto voziš u četvrtoj,na 1000 obrtaja i daš gas,koliko će mu trebati da izađe na 2000 obrtaja? A uradi isto to sa 4000 na 5000 obrtaja,izađe za čas. Isto tako kod multirotora. Kontrolor shvati da se multirotor naginje na jednu stranu,onda šalje komadu motoru da ubrza,da to isparira. Međutim ako je motor na malim obrtajima,više mu treba da izađe na tražene obrtaje,samim tim,više treba čitavoj mašini da se ustabili. Slažem se sa momkom iznad,za tvoje potrebe je dovoljna i zadovoljavajuća konfiguracija na 4 s baterijama. A motore ganjaj u zavisnosti koje propove hoćeš. Ja sam na toj hexi koristio čak 900 KV motore na 4 S,ali s tim da su propovi bili 10 inch,sa mogućnošću prelaska do 12 max. I to nam je u startu bio plan da se ostavi mogućnost,ako se odluči da ide na 3 osni gimbal i Sony Nex kameru
Nisko,niže,...šetnja...