Uzmi one led trake, ja sam se ispočetka jako borio sa orjentacijom dok nisam stavio ledice naprijed i nazad, kasnije i sa strana pa mi je let po noći išao puno bolje nego prek dana bez ledica, vide se one i prek dana sve dok nije sunčano.. Neki stavljaju ping pong loptice, neki propove druge boje...
Stvar orjentacije je jako dobra koncentracija, ako te netko ometa ili previše misliš o sporednim stvarima jako je teško bez pomagala. Osd + gps sa druge strane potpuno eliminira sve to, sve ovisi što te više privlači. Ja sam si iz tog razloga složio 2 kvada jer podjednako volim i fpv i lagano divljanje ukrug.
I da, kk2 meni dosta slabo drži yaw - valjda je nikad nisam uspio do kraja podesiti. Apm s druge strane ostaje jako dobro zaključan i bez kompasa, tako da pripazi na to.
Ma htio sam ja LED staviti, možda ne trake, imam nešto ovih 3W LED u bolji, pa ću staviti. Ovo danas mi nije trebalo - htio sam se vinuti u zrak što prije, toliko sam bio sretan što to u opće leti, a evo sad... ma, dani su tek predamnom, bit će još letova (nadam se dobrih).
Ovo nije više ćiro ili H8, pa moram misliti na to da ovo čudo postiže dosta veliku brzinu i u djeliću sekunde je već van 'zone ugodnog letenja'. Jedino FPV, gdje bi ipak mogao vidjeti kuda idem. Ne znam kako bez OSDa znati visinu? Ili letjeti na sigurnoj visini (mislim, da ga ne zakucavam u zemlju previše)?
Yaw je izgleda problematičan kod KK2, ili možda moram bolje PI gainove podesiti? Neko vrijeme leti dobro i onda odjednom okrene. Ovo sam napravio sa materijalom koji sam imao, tamo negdje u bližoj ili daljnjom budučnosti, možda neki bolji APM, možda i planer leta. No to nije poanta, bitno je da je teorija urodila bilo kakvim letom uopće. Samo moram dobro paziti da ne ide predaleko.
No evo, imam već otprije kupljenu kameru i 200 mW predajnik na 5.8 GHz (jako se grije). Boscam 8 kanalni prijemnik sam jučer dobio, i on se grije, ali ne toliko. Monitor, eh... propustio sam onaj od Varadera - prodan. Ovaj što imam je 7 incha, no slabije rezolucije. A i dosta je težak i puno troši (to je zapravo starija verzija TFT televizora). Sve na stalak, pa onda sjenilo... Ima se tu još dosta za dorađivanje.
A ono što sam najviše falio je Mobius kamera - nisam ju stavio gore. To si neću moći oprostiti. Sad bi snimak bio za čitu peticu (umjesto 'maiden' -> MayDay).
EDIT: Još 37 minuta do videa...
LP,
milan
---