Sreća prati hrabre, kaže narod, a ti si stvarno hrabar! Po vrelom krovu se verati i provlačiti ispod žica od struje... svaka čast!
Nadam se da više neće biti ovakvih akcija, da si bubnio dole 'ko bi nam snimao zanimljive filmiće? Kad razmislim ni ovaj nebi ugledao svijetlo dana
Ne znam oko hrabrosti... tanka je granica između hrabrosti i ludosti. Okay, kao električar, puno puta sam se pentrao i po banderama i po tornjevima i po krovovima. Nikad nije ugodno, ali se čovjek navikne. Jedino, nisam se dugo penjao po krovu, pa mi je malo bilo nezgodno. O struji neću pričati, što bi se sve moglo dogoditi da sam umjesto ulične rasvjete proturio glavu imeđu 'vrućih' žica...
I ja se nadam da je ovo zadnji flyaway i da ću poduzeti sve mjere kako bi olakšao vidljivost i poboljšao orijentaciju. Samo da se malo smirim od ovih doživljaja, pa ću probati FPV, no ovaj puta ću otići jedno 2-3 kilometra dalje od naselja. Pa nek i padne u njivu, ali nitko neće biti potencijalno ugrožen. Jedino... sada je sezona kukuruza, pa bi bilo lijepo imati pištalicu... a i onaj moj arduino projekt o traženju izgubljene letjelice pomoću GPS signala... i to trebam dovršiti. Sad vidim da mi je to nužno potrebno, nikad se ne zna kad će ga vjetar odgurnuti van dometa, bilo FPV-a, bilo RC stanice.
Hvala na lijepim komentarima. Nisam znao da vam se toliko sviđaju moji filmovi. Mislio sam da su onako, osrednji...
EDIT: Kod starih električnih mreža, nula je uvijek prema ulici, a ostale tri faze iza. Ulična rasvjeta je uvijek jedna žica ispod. Novi sistemi nisu problem jer su jako dobro izolirani, pa se slobodno može uhvatiti rukom, pod uvjetom da se ne dira sam priklučak između tih kablova i kučnog priključka. To je kod nas uvedeno poslije domovinskog rata u nekim ulicama gdje je bilo neisplativo mijenjati stare sisteme.
LP,
milan
---