Ako nemas gumica uzmi cepice za usi imas dosta trgovina gdje se alat/sarafi prodaju. Silikonske sitno nest kostaju a vrhunske za glumit dumpere plocice
Sent from my iPad using Tapatalk
Heh, našao sam one gumene nastavke za slušalice za Galaxy A5, ionako ne sušam glazbu. Na dodir prsta se osjeti na pločici da vibrira (prije ugradnje) i odsustvo vibracija poslije. Iako, ti su čepići premekani. Vidjet ću sutra dali imaju to u trgovinama oružja i slično.
Nadalje, otkrio sam primarni izvor vibracija: iako sam propove izbalansirao koliko sam god mogao, vidim po vrhu collet-a da jako vibrira. Onda sam zakrenuo malo collet (taj trik sam vidio na YT) pa onda opet test. Sve dok se ne prestane tresti. Nakon uštimavanja sva četiri, mogu reći da cijli frame sad ima drugačiji osjećaj. Nije da su vibracije potpuno nestale, no ipak su daleko, daleko slabije.
Hvala svima na sugestijama. Ako ima još nešto, neki trik ili savjet... slobodno napišite, bit će mi drago to primjeniti.
EDIT: Ovo sa collet-ima, valjda je sve to skupa zbroj nepreciznosti izrade 'zvona' motora, samog aluminija collet-a, vijka, podloške i još nekih sitnica. Kad se lagano zakreće po recimo 30-tak stupnjeva, može se doći u 'zlatnu točku', gdje se sve te greške postave na suprotne strane motora, pa se sve to lagano poništava. Ok, nikada 100%, ali je daleko bolje.
EDIT2: Nadalje, otkrio sam da sam pravio dvije greške: iako je kalibracija KK2.0 pločice urađena na ravnoj površini, svaki puta pri paljenju mi se postavi drugačije. Druga greška je što sam mislio da se auto-kalibracija ravnine vrši pri paljenju baterije. Ne, ista se vrši prilikom 'armiranja'. Slučajno sam ga držao malo nakoso i pri pokretanju motora - htio je ostati tako. E sad znam, na greškama se uči.
LP,
milan
---