Odg: Mini DLG "KIVI"" u radu(samogradnja,novo krilo) Reply #75 – September 24, 2015, 06:41:01 pm Napravio sam mali test,nisam imao više vremena tj. snimatelj nije imao vremena pa sam uspio snimiti samo ovo testno lansiranje i trimanje.Ispalo je kao što sam očekivao .Treba još jedrilicu uštimati .SNIMKE YouTube :Prva snimka je živčana jer snimatelj nema vremena mora ići za svojim poslom.....hahahaha.....uglavnom model leti fino ravno ako ga se pravilno baci iz ruke ali niz vjetar http://www.youtube.com/watch?v=fshJDFP4-E0Druga snimka je prvo uopće lansiranje ,nisam baš dobro bacio i ispalo je da se model zarotirao u zrraku i napravio luping,za očekivat.Čim ulovim nekog da me posnimi ,snimit ću vjerojatno bolja bacanja i free letove jer ovo je samo bacanje bez upravljanja stanicom http://www.youtube.com/watch?v=mTw7lMccrbU Visit my page:"MT-Style"
Odg: Mini DLG "KIVI"" u radu(samogradnja,novo krilo) Reply #76 – September 24, 2015, 06:48:41 pm Ovako izgleda gotov model sa dodanom težinom za let,dodano je odprilike,znači sada ima 138grama,očekivano do 145grama . Visit my page:"MT-Style"
Odg: Mini DLG "KIVI"" u radu(samogradnja,novo krilo) Reply #77 – September 24, 2015, 11:21:53 pm Taj luping se događa zbog:Fulano težište, Fulan kut elevatoraIli najdraži većine,savijanje krila zato što nema ramenjače. Spektrum dx7s i razni modelčeki
Odg: Mini DLG "KIVI"" u radu(samogradnja,novo krilo) Reply #78 – September 25, 2015, 08:16:31 am Meni to ne izgleda kao " model leti fino ravno "
Odg: Mini DLG "KIVI"" u radu(samogradnja,novo krilo) Reply #79 – September 25, 2015, 12:52:00 pm ne virujen da se krilo uvija,bar ne kad ga ovako lagano bacis..ja bi pogleda napadni kut krila i kut elevatora..a možda ti je i krilo izvitopereno nakon šta si ga obuka folijon. Zato je meni samogradnja zakon,izgubis dosta vrimena na trimanje modela,a kad sve napravin,postane mi dosadno I never crash, I simply have a trick where I use impact with the ground to revert my model back into kit form
Odg: Mini DLG "KIVI"" u radu(samogradnja,novo krilo) Reply #80 – September 25, 2015, 01:27:46 pm Hvala na savjetima dečki,ali ovo je bilo nabrzinu kratki odrađeni probni letovi, tek toliko da vidim dali uopće ikako leti i kako.I pokazalo se da će ga trebati jako puno trimati i uštimavati da dobijem bilo kakav donekle pravilan let.Za sada je to to.Pozdrav i svaki savjet je dobrodošao . Visit my page:"MT-Style"
Odg: Mini DLG "KIVI"" u radu(samogradnja,novo krilo) Reply #81 – September 25, 2015, 01:30:47 pm Quote from: Ante ST on September 25, 2015, 12:52:00 pmne virujen da se krilo uvija,bar ne kad ga ovako lagano bacis..ja bi pogleda napadni kut krila i kut elevatora..a možda ti je i krilo izvitopereno nakon šta si ga obuka folijon. Zato je meni samogradnja zakon,izgubis dosta vrimena na trimanje modela,a kad sve napravin,postane mi dosadno Vjeruj mi nije mi dosadio nego uvjek nešto ima za popraviti i utrimavati,a to polako ubija živce .Valjda će biti interesantan za voziti kada ugradim elektroniku i sve utrimam kako treba za nekakav kakav takav let DLG-om.Hvala Visit my page:"MT-Style"
Odg: Mini DLG "KIVI"" u radu(samogradnja,novo krilo) Reply #82 – September 25, 2015, 07:51:37 pm Odustao sam od ove teme, ali nakon pogledanih videa moram:Prvi video - fakat grozno leti, ne znam zakaj nisam bio tamo da vidim detaljnije. Drugi video - DLG se NIKAD ne baca discus launch bez elektronike!!!!! Normalno da ce napraviti luping, mozda ne bas ovakav ali otici ce gore i vratiti se do zemlje najkracim i najbrzim putem. (primjer moj Elf, utriman do bola - razbio sam ga jer nisam ustekao bateriju od uzbudjenja zaboravio pre-flight check i ajbok)Provjeri napadni kut krila u odnosu na elevator, stavi CG vise naprijed nego sto mislis da treba, ugradi elektroniku i probaj opet. Sto se tice savjeta o gradnji, tu ih vise nemoj traziti jer su ti ljudi vec sve rekli i nece opet uzalud trositi svoje stceno znanje.
Odg: Mini DLG "KIVI"" u radu(samogradnja,novo krilo) Reply #83 – March 07, 2016, 04:41:08 pm Da li je model poletio? strong, light and cheap - choose two
Odg: Mini DLG "KIVI"" u radu(samogradnja,novo krilo) Reply #84 – March 09, 2016, 03:25:10 pm Tema je razdvojena ovu i na offtopic:http://www.flyfreak.net/jedrilice/odg-mini-dlg-'kivi''-u-radu%28samogradnja-novo-krilo%29-off-topic-20458/D.
Odg: Mini DLG "KIVI"" u radu(samogradnja,novo krilo) Reply #85 – March 09, 2016, 04:10:43 pm Quote from: gregor on March 07, 2016, 04:41:08 pmDa li je model poletio?Još nije,imam nešto drugo u planu,a o tome ću uskoro objaviti o čemu se radi kada napravim to nešto.A do tada hvala na pitanju i na pažnji mog topica o dlg-u "Kivi" LP Mario Visit my page:"MT-Style"
Odg: Mini DLG "KIVI"" u radu(samogradnja,novo krilo) Reply #86 – April 26, 2016, 01:14:46 pm I.... kak leti ?
Odg: Mini DLG "KIVI"" u radu(samogradnja,novo krilo) Reply #87 – April 26, 2016, 09:02:57 pm Quote from: šišmiš on April 26, 2016, 01:14:46 pmI.... kak leti ?Eto ga, stoji na ormaru i čeka bolje dane . Visit my page:"MT-Style"
Odg: Mini DLG "KIVI"" u radu(samogradnja,novo krilo) Reply #88 – May 05, 2016, 02:50:31 pm Evo.. danas je sunčan dan...
Odg: Mini DLG "KIVI"" u radu(samogradnja,novo krilo) Reply #89 – May 05, 2016, 04:01:45 pm Neka je,i neka tako ostane volim sunčane dane i toplo vrijeme . Visit my page:"MT-Style"