Evo prije koji tjedan sam od kolege matej_sb nabavio quad s nazom lite(update na v2),afro 30 ESCima i rctimer 880KV motorima.Nabacio sam gore FPV i posto mi je ovo prvi quad s nazom krenuo u testiranje,odradio sam oko 15 uspjesnih letova i bio sam jako zadovoljan s nazom,u GPS modu je kao stijena i FPV je bio prava uzivancija.Kako to obicno i bude samnom jucer me na letu posjetio vrag,odradio sam 2 kruga u GPS modu po uobicajenoj ruti i najednom poceo je kako mi se cini zakazivati prvi lijevi motor,malo je popustio pa se quad uspravio pa je popustio i tako dok se nije zabio u pod,sva sreca na velikoj travi pa je steta bila samo jedna slomljena noga,ali uspio sam ga pokrpati,malo kasnije jucer sam skinuo FPV i GPS s quada i krenuo da vidim dal ce se to ponoviti,poletio sam u ATTI i sve u hoveru je bilo ok,cak sam isprobao neke malo vise nagle pokrete i gore dolje ali dobro se drzao,krenuo sam onda ravno naprijed i nakon jedno 20 metara ravnog leta opet izgleda popustio prvi lijevi motor i pao u kukuruz,opet Bogu hvala steta nikakva
,sad se vise ne usudim nista testirati da se nesto stvarno ne polomi -.-.Trebam pomoc znalaca sa foruma koji se bolje kuze u Nazu od mene jer sumnjam na nju jer se quad zanjihao kod prvog crasha i pokusavao se uspraviti ali tocno se mi je ucinilo kao da motor "umire",opet sumnjam i u motor i/ili ESC ali cudno kako najednom da bi nesto otkazalo a i u hoveru i s naglim pokretima drzi a u letu ravno nesto se sje**,kolega matej mi je rekao da on nakon tolko letova nikad nije imao problema ni s motorima ni s ESCima ni s quadom i nije imao ni jedan crash.Spojevi su OK,njih sam pregledao,probao sam skinuti propove i simulirati polijetanje te sam ga tresao iz sve snage da vidim da koji motor ne otkaze ali nije,kod prvog leta sam letio u GPSu ali kod drugog ne tak da mislim da i to mogu iskljuciti,jedina stvar drukcija od prijasnjih petnaestak letova je da mi je baterija u turnigy 9Xu pala na oko 8.9-9 volti tak da sam mislio da je moguce i da se zblesiralo nesto pa da ga je mozda prebacio u manual ili nesto slicno ali to sam eliminirao tako da sam quad spojio na naza assistant,spojio na 9X bateriju s naponom od cak 7.8 volti,nadzirao kanale i nije stvarao probleme,takoder sam probao bez propova u manualu naglo mijenjati gas da izazovem desync ali ni to se nije dogodilo a i mislim da bi se vec prije dogodilo nakon tolko letova.Nije mi jasno kako je tako najednom doslo do crasha,nakon tolko uspjesnih letova i tko zna kolko ih je kolega jos prije toga imao.Svaka ideja je dobrodosla da to cim prije rijesim jer stvarno je bio uzitak opusteno letjeti FPV bez problema,al eto u nasem hobiu uvijek se nađe neki problem