Odg: Moj quad 500mm APM Reply #15 – September 10, 2015, 03:29:17 pm Ako imaš Power modul preko kojeg napajaš APM provjeri njega. Imao sam slučaj sa hladnim lemom unutartog modula i jednostavno bi se u nekom trenutku resetirao APM i onda pad. Nakon pada uredno sam ga mogaoarmati i radio je kao da se ništa nije dogodilo. Također izlazni napon iz power modula mora biti nešto veći od 5V,(5.2V-5.4V) jer APM ima zaštitnu diodu na ulazu koja je spojena u seriju i na njoj onda imaš pad napona 0.4-0.6V.Ovo govorim za APM 2.6, ali mislim da se u kasnijim verzijama ništa bitnije nije mijenjalo osim dimenzija.
Odg: Moj quad 500mm APM Reply #16 – September 10, 2015, 03:41:09 pm kolega X sto je to stall-inga rotora molim te malo objasni.Desilo mi se kao na videu u prilogu ,jedino sam ja isao se spustat iz lotier pa stabilize pa na kraju alt hold.Nazalost nemam power module jer sam kratko prespojio diode na APM-a te ga napajam preko posebnog ubeca koji je nastiman na 5.00v i napon je postojan i stabilan uvijek(i u logu od pada napon apm-a je savršen). http://www.flyfreak.net/multirotor/mini-apm-v3-1-s500/30/Trenutnu struju ocitavam preko frsky tele modula (max 100A). http://www.frsky-rc.com/product/pro.php?pro_id=33
Odg: Moj quad 500mm APM Reply #17 – September 10, 2015, 03:48:45 pm kaj si u poniranju prebacivao modove?htio sam rec ako si spustao u loiteru onda mozes komotno gas na nulu spustiti jer ti apm u gui ima zadano koliko m/s spusta quad, tipa 2m u sec mislim da je poniranje.. ne sjecam se tocno visemeni se jednom stiltao onako dosta u zraku kada sam ponirao, a to sam tek skuzio na snimci kasnije.. a uzrok je bio da je izgubila stanica komunikaciju
Odg: Moj quad 500mm APM Reply #18 – September 10, 2015, 03:57:56 pm Tako je lotier mi je bio spor pa sam prebacivao , nisam izgubio vezu sa stanicom i imam namjestano RTH ako izgubim vezuSent from my ZP999 using Tapatalk
Odg: Moj quad 500mm APM Reply #19 – September 10, 2015, 04:06:55 pm sumnjam onda da ti se zblesirao apm pri poniranju kada si prebacivao modove.. ja uvijek ''stanem'' s njim kada prebacujem mod...
Odg: Moj quad 500mm APM Reply #20 – September 10, 2015, 05:31:35 pm Stall je gubitak uzgona, propeler koji se nalazi na motoru moraš shvatiti kao krilo (zrakoplova). Do sloma uzgona na krilu dolazi povećanjem kritičnog napadnog kuta. Da ponovo ne ulazimo previše u teoriju, smanjenjem broja okretaja, da bi povećao brzinu propadanja quada u vertikalnom poniranju broj okretaja propa na jednom od motora pao je ispod kritičnog što je dovelo do sloma uzgona na tom motoru (propu) i quad ti je flipnuo (okrenuo se na leđa). Eto jako jako pojednostavljeno rečeno
Odg: Moj quad 500mm APM Reply #21 – September 10, 2015, 06:34:20 pm Hvala na objasnjenju , normalno je da se quad okrene kad mu ugasim motore (plopeleri se ne okrecu) ali problem kod mene je kad sam mu dao gas motori zavrtili i nastavili vrtiti makar je quad bio naopako ,odnosno apm nije odradio posao okretanja na pravu/normalnu stranu (radio je kao da mu je prava strana quada naopacke ).Inace na npr. flip32/naza32 sam uobicajno gasio motore na velikoj visini da bi ga prije spustio te kad bi dao malo gasa uvijek bi ga odmah okrenuo na pravu stranu , isto tako i do sad na apn-u bi ga odmah okrenuo na pravu stranu osim zadnji put.Sent from my ZP999 using Tapatalk
Odg: Moj quad 500mm APM Reply #22 – September 10, 2015, 10:17:24 pm To znaci da apn kriv sto nije poslao pun signal prema esc-ovima kako je trebao nego samo 10% / 0% ?Uspio sam danas napravit dva okvira pa kad slozim sve stavit cu novi mini APM (sa dobrim diodama) pa cu moci prikljuciti power modul .Sent from my ZP999 using Tapatalk
Odg: Moj quad 500mm APM Reply #23 – September 15, 2015, 09:51:02 am sastavljen quad Novi alu frame, novi gps, nova miniAPM kontrolna sa prikljucenim power modulom.Prva verzija je sa gps na stalku ali nakon razmisljanja i savjeta napravljena druga verzija gdje je APM ispod kupole zbog strujanja zraka (uhvatim i do 70km/h) pa da nebi bilo vibracija uzrokovanih vjetrom.[attach=1][attach=2][attach=3][attach=4][attach=5][attach=6]