Ono sto ja vidim iz ovih videa da imas problem sa throttlom, ali ne u smisli da nesto nevalja sa copterom, nego moras malo razgibati palac. Hebiga neide to u uskom prostoru, ono dvoriste ti je ok. Drzi ga ispred sebe i sprijatelji se s gasom. Vidom da si stavio harakiri, makni to je glupost. Daj mi neki okvirni spisak dijelova, koji motori, propeleri, regleri, jesu simonk ili blheli da si sibnem neke slike sa pidovima
Oprosti, nisam stigao ovih dana odmah odgovoriti, neka gužva ovdje... veliko spremanje kuće.
Umjesto harakirija, koji je bolji seting? Oko popisa dijelova: 4x motor RCX H2206 2250KV, 4x ESC "Emax - Simon" (slično kao BLHeli, samo druga etiketa), Frame: RCX H250CF-3K (DT Version) FPV Quadcopter (Carbon Fiber / Barebone Frame), Mini Power Distribution Board (Black / 2-3g / 35x35mm, 30.50x30.50mm, 30x30mm), Naze32 Flip (10DOF, ok, znam.... overkil, ali to sad trenutno imam), 6x4.5" 6045 propove, nekoliko ovih zelenih, i nekoliko nylon/carbon (to čuvam kad sve proradi kako treba).
Postavke ESCova su: Brake: OFF, Timing mode: Mid-High, Start force: (11) 1.0, Curve mode: OFF, Controll frequency: 22 KHz, Low voltage protection: OFF, Cutoff mode: soft-cut, Rotaion direction: normal/reverse, ovisno kako sam zalemio... pa sam onda programatorom okretao smjer rotacije (sve je zalemljeno jednako - drito sa motora na ESCove)
E, PIDovi, to je bolna stvar uvijek i svaka pomoć i ideja je dobrodošla. Također sam tek sad vidio da se može naštimati EXPO i na throttle u CleanFlight-u. BTW, upravo sam naručio osovine CW i CCW, jer ono kad je na onom videu tresnuo u asfalt, to je zato što se jedan prop odvojio u zraku. Drugi se odvrnuo pri padu. To nisam vidio odmah, naručio sada punu vreću (ok, par komada jednih i drugih).
LP,
milan
---