Kolega mr. Rockwell je rado posnimio telemetriju i završni dio leta, pa sam mogao usporediti podatke sa stormOSD-a i ecalc-om.
Ispalo je tako da je ecalc vrlo precizno predvidio sve bitne parametre.
Ukratko, model prosječno vuče oko 150w za minimalan cruise, najsretniji je kad ide 70km/h. Što brže, njemu bolje. Pod punim gasom izvlači iz 25c baterije zippy 4000 3S 40A, oko 12V tada bude baterija i to je gotovo 500w. Tada u levelu ide oko 100-110kmh, u vertikalu čak do nevjerojatnih 10m/s.
Ukupna težina sa svime na kraju ispala ravno 2kg, avion ima dosta inercije pri slijetanjima i ne može baš letjeti sporo. Sporo mislim na sve manje od 60km/h. Potrebno mu je oko 200-300m čistog glajda bez motora s neke razumne visine da sleti.
Završni dojmovi za zaključak:Ova delta je svakako bolja kao kit verzija, u PNP verziji gotovo svi imaju probleme koje sam naveo u uvodu sa plastikom na njemu. Nekim čudom, uspio sam ih izbjeći sve redom.
SoXy ima idealni završni nacrt za 3d print mounta[size=78%] [/size] Izgled je nevjerojatan u zraku, zvuk još bolji. Treba mu dosta energije da poleti i jak izbacivač, jer je praktički nemoguće lansirati ga samcat bez bungee-ja.
Može izvoditi akrobatske figure u ovoj konfiguraciji, ali nije baš stvoren za njih. Izvrsno glajda, vrlo malo gubi visine - a pri tome strašno juri i bere metre i metre daljine koju prelazi. Dobro ako sam visoko i želim "besplatno" letjet na glajdanju, loše pri slijetanjima.
Nikako nije za početnika! Usudio bih se ovo dati u ruke samo iskusnom letaču.
Motor podnosi sve, i ostaje mrtav-hladan. Probao čak i na 4s s 10x6, povuče i preko 60A u statičkom testu (preko 1kW snage) i radi besprijekorno. Navodno je postao omiljeni motor za Ritewingove Zephyre i ZII.
Testirao RTH sa Stormom i PA, od svega najdraži će po svemu sudeći biti PA mode - uključiti ga i onda kupolom promatrati u miru sve oko sebe. No, to će sačekati do trenutka kad prijeđem sa 35mhz na 2,4gHz ili nešto niže od toga
http://www.youtube.com/watch?v=e_useP4wqOc