Damire
Jel to na vidiku onaj tvoj plan ( zaobilaznica ) ?
I ne samo to... danas smo dizali u vertikalu do granice vidljivosti.. no kako sam na telemetriji uspio zdrobiti senzor tlaka, ništa od podatka - dokle je išlo!
Glavna ideja je da se proba izbjegnuti ono presvlaćenje trakama: dosadno i daje ipak težine, uz upotrebu XPS-a rezane površine jezgre ne treba presvući, samo obljepiti napadnu da preživi susret sa travkama.
Ideja je da se napravi jezgra krila od nekoliko slojeva, recimo 3 i u srednjem se urežu utori, ne samo za setup, nego i za olakšavanja. Nešto slićno napravio sam kada sam radio velikog Hortena, no tamo je bio K_F profil i radio sam ga od 5 slojeva deprona + poklopac 'kabine' , od toga samo dva gornja nemaju unutrašnje otvore za olakšavanje. Ovaj model je malo veći od Zagija, no kako se radi o traljavom K_F profilu, niti govora o jurcanju. Slojevi se međusobno lijepe - ćim već tko lijepi, ja sam koristio epoxy smolu i još se drži.
Slika gotovog lrtećeg krila sa 'ementaler' rupama:
http://web.vip.hr/385915861879.vip/Horten_2.jpgPrilažem slike, pa ako netko napravi i prije mene, nije mi važno, ionako ideja nije moja. Glavno je da se dobije sposobniji Zagy!
Slika elemenata sa 'rupama' (autor nacrta je zamijenio dva donja sloja=lajbek !) + x-raj slika gdje se vide sve 'buže' u prilogu .
Damir