Tri u jedan...
Uspjelo mi je, nakon dugotrajnog proučavanja i razmišljanja od tri Zagija napraviti jedan. Ili brojkama (da me svi razumiju
) : od 3 stara istrošena Tomislavova Zagija složio sam 1 ! I to onaj koji se već jednom susreo sa elisom Robijeva helija, pa mu je ovo već treća ( brojkama 3. ) mladost i treći puta (3. puta) prvi let se sprema uskoro !
Tri za jedan je super rezultat, kada se još malo uvježbam, možda dođem i rezultata pet starih Zagija za jedna novi, a da ne govorim da bi mogao i sedam za nula !
5/1 je veće od 3/1, ali 7/0 je beskonačno i tome treba težiti !
Usput, mislim da sam unaprijedio izgled Zagijeva nosa: umetnuo sam 3 mm šper od cebe ( neko lagano drvo iz Afrike), a postupak je slijedeći: nos se sa recimo gornje strane izdubi lemilicom (žica) i pravilno izbrusi. Na to se na taj komad precizno brušenjem pripaše komad 3 mm ili 6 mm deprona da toćno i precizno sjeda u utor. Taj komad deprona je zatim točna šablona za rezanje špere koja treba vrlo precizno pasati u utor, jer ako se pojavi zračnost, nastaje oslabljeno mjesto pucanja. Lijepio sam sa epoxyem u stolarskoj stegi (podložiti stegu odozdo da ne ošteti stiropor !). Naknadno, na pločicu sam montirao 'šlep kuku' i servo za otvaranje iste za buduće avanture ( do sada je ovaj Zagi samo pračkan banđijem sa fiksnom kukom odozdo.)
Sve je vidljivo na slikama u prilogu !
Damir