Odg: Gdje je lova za modelarstvo?
Reply #17 –
Evo da se ja malo uključim u temu.
Igrom slučaja,radio sam namještaje nekim ljudima iz "Zagrebačkog zrakoplovno tehničkog saveza Rudolf Perešin",koji su mi ponudili da preuzmem "Maketarski klub Mig" koji do tada nije djelovao,dakle,bio je samo registriran,budući da se bavim modelarstvom pa da se u budućnosti nekaj dešava.
U klubu smo za sada nas trojica iz ekipe sa hortikulture Ćustić,a klub djeluje u mojoj radioni u Brezovici.
Imam veliku radionu,cca 300 m2 pa ako tko nema gdje raditi modele,dogovorimo se,mjesta ima.
Naglasak je bio na natječajima od strane grada Zagreba koji dodjeluje neka sredstva za predložene programe Vezane uz modelarstvo i razvijanje tehničke kulture mladih.
Dobili smo konkretno 3000 kn za 2015. za školu izrade kalupa za modele čamaca,ali iskreno,ti novci stižu na kapaljku u ratama i nikako da se stvar zatvori da napravimo neki tečaj za zainteresirane.
Koliko sam do sada radi svega toga hodao po ministarstvima,policijama za razne potvrde i ostalim uredima,da ne pričam jer mi je to ganjanje papira fakat muka!
Ja to radim čisto iz ljubavi za modelarstvom,a škvadra po savezima tamo radi za plaću tak da njihov proračun ode na njihove plaće i raznorazne troškove,a nama ka ostane (ak ostane!).
Ja moram priznati da sam sretan da nam grad/savez uopće nekaj da jer sam svoje novce naučio poprilično teško zaraditi,i ne zabadam nos kako tko dolazi do love,ali bi bio jako sretan da se može dobiti veća lova da se organizira neko prigodnije gradsko modelarsko letjelište,neke modelarske manifestacije kao zadnji modelarski aeromiting na Lučkom (svaka čast na tome!) i slično.
Isto tako mi je jasno da se mora tam kod njih grebat i moljakat za bilo kaj,no meni je to malo bed i nemam baš vremena pored posla i familije.
Toliko za sad od mene,a ako tko ima kakav pametan prijedlog,savjet...tu sam!
Samo ne želim slušati tipa "trebalo bi...",a onda nigdje nikoga!
Lp!
Dražen
Spektrum DX8
Predator 650,Robocat 270,Dji Mavic air,Omei2000EP,Flamingo,Cyclone-E,Curare 40,Nemesis 60,MPX funracer,Mustang,WotXL,Meridian