Konačno sam uhvatio malo vremena da nastavim s "izvještajem" o daljnjem napredku mog prvog ostakljivanja krila. Poticaj za daljnji rad daju mi ova tvoja krila Flyfreakuser! Baš lijepo izgledaju s ovom mrežastom "armaturom"-predpostavljam da je to jedan od načina ojačanja krila na uvijanje?
Ovo s karbonskim letvicama ću svakako napraviti u budućim gradnjama kad se malo uhodam u ovoj tehnologiji i kad budem pokušao napraviti savršenija i tanja krila.
Proteklih dana sam ojačao i drugo krilo a danas sam konačno ostaklio ono prvo tj. dok ovo pišem upravo je pod stiskom u "inkubatoru" a vakum pumpa me svojim zujanjem lagano izluđuje
.Za sad sve radim školski prema Youtoube filmićima iako sam mogao proći i jeftinije na način kako opisuje kolega Flyfreakuser. Izrezao sam najprije iz mylar folije "poklopce" koji bi trebali dati glatkoću površini, zatim sam prema njima skrojio staklenu tkaninu(pod 45°) pa sam voskom ispolirao mylar do visokog sjaja i spojio oba dijela folije na ravnom dijelu. Nanio sam velurskim valjkom smolu najprije na jednu foliju, položio na nju tkaninu i opet valjkom razmazao smolu. Ovo polaganje tkanine na usmoljenu podlogu je zajebano, jer kad se jednom počne lijepiti vrlo je teško vršiti bilo kakve korekcije jer se stvaraju nabori i tkanina se rasteže i skuplja ali uspio sam nekako
.
Nakon što sam to isto napravio i na drugoj foliji, umetnuo sam krilo u sendvić i na par mjesta zalijepio selotejpom gornju i donju foliju tako da je krilo ostalo fiksirano točno u sredini. Sve sam omotao još plavom folijom koja sprječava da smola ne iscuri na brider filc i stavio u kalup i u vakum.
Sutra u 20h izlazi iz inkubatora pa ćemo vidjet što je ispalo-evo nešto slika:
[attach=1][attach=2][attach=3][attach=4]
[attach=5][attach=6][attach=7][attach=8]
[attach=9][attach=10][attach=11][attach=12]