Hvala dečki na savjetu u vezi ljepila u spreju, sad ću ga ubuduće koristiti bez straha
!
Prije samog postupka smoljenja pripremio sam još i folije za grafoskop. One su formata A4 pa ih je često potrebno više-manje nadoštukati već prema površini koju moraju pokriti. Ja ih stavim točno jednu do druge i spojim selotepom tako da mi je to onda vanjska strana. Mjesto spoja folija ostavlja vrlo mali trag na predmetu obrade(tanku crtu koja se skoro ni ne vidi a može se opipati kad se prođe rukom). Kod izrade krila ili kormila svakako treba gledati da ti spojevi budu paralelni sa strujanjem zraka makar su jako mali. Te folije za grafoskop(tajnu mi otkrio opet majstor Flyfreakuser) su stvarno izvrsne, jako glatke, jeftine, tanke pa fino prianjaju uz površinu-ne rade se mjehuri i podljevi i ne treba ih mazati pastama da se lakše odvajaju kao npr. mylar foliju.
Treća slika odozgo prikazuje što ja koristim-smola, učvršćivač, obična jednokratna spužvasta rolica, kist i nitro razrjeđivač za poslije oprati kist i ruke jer sam odustao od upotrebe rukavica(nespretno). Tu je još i originalana bočica s bojom koja se umiješa(jedna kap dovoljna) u smjesu smole i učvršćivača. Ja koristim tu boju da bolje vidim gdje sam namazao i koliko jednoliko. Za ove vertikalce i horizontalac zamiješao sam 75 g smjese (60 g smole i 15 g učvršćivača) ali ostalo mi je 15 g.
[attach=1][attach=2][attach=3][attach=4]