Pozdrav svima koji prate temu. Istina Boha, unazad godinu dana od kad dolazim na Preljevnicu nisam sreo nikad nikog a dolazio sam dosta često.
Editirao sam video s posljednjeg leta ali ga nisam ništa skraćivao tako da traje koliko su MOBIUS i DVR uspjeli snimiti.Vidi se sve kako je bilo-neuljepšana(ponekad i surova) stvarnost, utjecaj vjetra, greške pilota, povremeni gubitak videa, loše i dobre procjene itd...
Prvi potpuni gubitak videa dogodio se na nekih 6km jer nije iz nekog razloga proradio NORMAL DIVERSITY da prebaci na yagi antenu pa sam morao ručno-tu sam već izgubio koji dragocjeni Ah odnosno km što me moglo koštati u povratku. Ali tako sam bar ustanovio da se samo s dipolima na VRXu i VTXu može letjeti i do 6km u polumjeru
s 800mW VTXom. Sljedeći gotovo potpuni gubitak videa bio je nakon okreta ali to je zbog premale visine ali i lagane nagnutosti antene na VTXu u nazad zbog strujanja zraka. U odlasku je ta nagnutost poželjna. Mislim da sam trebao letjeti na barem 1km visine ali zbog J i JI vjetra u odlasku nisam uspijevao dići avion koliko sam zapravo htio a nisam htio previše davati gas zbog štednje "goriva". Sve to je uzrokovalo dodatno ljuljanje pa čak i jedno dosta gadno izvrtanje u kontra pravac leta ali evo videa pa prosudite sami.
http://www.youtube.com/watch?v=vEvix6Ie3hQ&t=179s