Odg: Štef i Jura Quad Copteri i priča o vibracijama video snimke
Reply #53 –
Decki, ove sajlice gore, ne kuzim, je li to za Flight Controller ili sto? Jer FC je turbo izoliran, pokazuje to gore graf. A ne vidim gdje bih ih drugjde mogao staviti. (edit: skuzio sam, pronasao sliku na google, i skuzio kako se koristi, hvala)
Naime ono sto prepostavljam da ima veze kod Tartot 650 su ruke, jer su predvidjene da se sklapaju, mi ih ne mislimo sklapati, osim u stvarno velikoj nuzdi, no ako su uzrok vibracija, postoji opcija da ih skroz ucvrstimo, zasarafimo, ...
Po mojoj logici, ako motori/elise stvaraju vibracije, one se prenose (ruka je poluga), na frame, i ako vibracije nisu iste, ili se postigne neka rezonantna frekvencija, cijeli quad ce vibrirati, ... Posto je ispod baterije nosac (na kojem su spuzvice), a onda na tom nosacu gimbal, ne razumijem kako se prenesu takve vibracije skroz do gimbala.
Mogu samo potvrditi da sam jucer samo na kratko digao Juru da provjerim 18" propse, i mogu reci par stvari:
- tise
- prije poljece
- manje vibracija na video snimci, no malo se drugacije ponasa, pa treba PIDove sloziti.
Ima li neka opcija, ideja kako ucvrstiti ruke gdje diraju frame? Koliko ja razumijem stvari, tamo treba biti najcvrsci moguci spoj, dakle nikakve anti vibro stvari. Ekipa stavlja ispod motora anti vibro, mi imamo od Tarota neke posebne nosace motora, anti vibro, ali nekako ne mislim da rade sto bi trebali.