Pa nista ne muljam,
samo ti pricas kao da muljam.
Dakle P3P smo dobili na popravak (kao sto sam rekao) pao je, strgan mu je gimbal! Popravljali smo gimbal, ... tako da ne kuzim sto sam tu muljao? Nije nas, no kod nas je vec mjesecima, ovaj koji smo popravljali. I pitali smo covjeka bi li ga prodao, ... no jos uvijek i sada je kod nas, u torbi, zapakiran ceka da ga vratimo nazad vlasniku u Belgiju ili da nam ga proda...
Pa nismo ga koristili do kranjih granica, no dobro, ... tim vise, ako odes van vidokruga sa P3, objasni mi kako ces vidjeti i gdje letis i sto snimas, recimo sada, karikiram, jer se slazemo da nema smisla da letis 8 km daleko za potrebe nekog snimanja, ali prepostavimo da trebas bocno letjeti i snimati auto koji vozi po cesti, dakle letis bocno snimas auto, ali ne vidis je li drvo ili planina ispred, sto ne? Zanemarimo sada da video prijenos sigurno nije 8 KM, jer bi za to trebao immerison 433Khz i sl.. recimmo da je taj uvjet zadovoljen u oba slucaja.
1800 Eura dodje P3P sa 4K kamerom, torbom, pricam tocno o ovome:
http://store.dji.com/product/phantom-3-professional-extra-battery-phantom-backpack?from=related_productsPa sumnjam da u avitehu kosta ispod te cijene! Mislim imamo tocno taj model kod sebe...
Pricas o P3P, a napisao si da nisi pobornih gotovih rjesenja, ali odrade posao, pa to i ja isto mislim, samo sto zelim reci da nikada ne bi odabrao P3P pored ovoga sto radimo, jer phantom ne moze sto moze Jura iako mu je trenutno snimka stabilnija. No ne kuzim uopce oko cega tu raspravljamo???
Tako je, na terenu smo inspirea i X5 kamerom, koji kosta vise nego nas rig, makar ga nadogradili u recimo coaxialan, pa je to X4 (tj. 8 propsa) iako je to tek zezancija, i komplicira sve, te na to nismo trenutno spremni, no za istu velicinu framea, veca stabilnost, veci lift, i mogucnost da u slucaju jednog failura motora ili cak 2, ako nije na istoj osi, letimo.
Ne razumijem kakva igra? Black magic na to? Sto tocno Tommee
izgubio si me skroz. Pricas kao da smo slozili neki zadnji shit i olos. Gle Black Magic kosta $900, to je u trenutku kupnje bilo 5.500 kn, GoPro 4 Black je kostao oko 450-500 Eura, sto je oko 3.500 kn, ok na BM ide objektiv, koji eto minimalno kosta jos $150, nije to RED. No ne gradimo rig da planiramo da padne. Mozes li mi obrazloziti zasto da ga ne stavljamo?
Priznam da Quad nije idealno rjesenje, jer u slucaju da otkaze nesto, on pada, nema kao Hexa ili Octo, gdje ima mogucnosti da leti bez jednog ili 2 motora.
I jos nesto u trenutku kada smo poceli slagati rig za 9km, nije bilo zakona koji su sada prisutni!