Odg: Štef i Jura Quad Copteri i priča o vibracijama video snimke
Reply #31 –
Ma ne, ne prepiremo se, samo malo iznosimo svaki svoje misljenje na nacin koji bi mogao biti prepirka, ali nadam se da nece.
Moj imenjak i ja u biti isto razmisljamo, samo eto ... na razliciti nacin to pricamo.
Slazemo se da gotova rjesenja imaju vec sve podeseno za let i snimanje. Sami bi radje svoje slagali, ali prihvacamo da je nekada bolje gotovo rjesenje, iako ja vise tezim tome da za mene i kolegu je draze slagati sam, jer nije primarno komercijalna upotreba, iako bi voljeli do toga doci, jer smatram da imamo dovoljno znanja i volje.
No postoje limiti P3P, ne moze recimo nositi Micro, ne moze DSLR, ili nije pozeljno ako ga uopce i digne, jer vidio sam da dize ekipa 550D.
Isto tako ne mozes iz prve snimiti sto bi recimo sa dual sustavom mogao ...
I jedino oko cega se ne slazemo, da i DIY moze biti super slozen, ...
Ovaj setup koji sam napisao je u Hoveru 22 minute. Mixed flight time je oko 18 minuta. Mala je razlika jer nam je brzina leta ogranicena, tj. nagib je na 20 stupnja. I u loiter modu (phantom mode, u kojem kada pustis daljinac on stane, max brzina je 20km/h)
Dogovorili smo 4012XF-400 KV motore, uskoro ce doci, po mojim Excel tablicama bi trebalo biti oko 28 minuta, no vjerujem da ce biti manje, ne samo radi teorije/prakse, vec i radi toga sto ESC od KDE Direkta imaju active break, koji vraca visak struje u baterije, i optimiziran je za njihove motore.
mibo:
Nas ima 2.6 kg bez Gimbala.
Imamo poprilicno jake i debele noge, koje su mozda i overkill, ... no ipak posto je gimbal + kamera najvaznije, i da imamo neku "sigurnost" uzeli smo jace, vece noge.
Mi imamo reciever L9R (long range).
Za FPV imamo 3S 1500mah (120 grama)
Kupili smo i Feiyu 3D Mini Pro, no na prvo spajanje se zdimio, pa sada poslali nazad i treba nam doci. Kako si zadovoljan s njim, kakva ti je kvaliteta snimke? Mogu li vidjeti? S obzirom na male propse i veci RPM, bash me zanima.
Nas Jura je gotovo bescujan na 20-30 metara. Oko 100 ga vise ne cujemo.