Odg: Tko se od forumasa pridrzava birokracije ?
Reply #4 –
Pozdrav ekipo!
Evo bio i ja danas na Dronefestu,da vidim o čemu se radi.
Brijem da je bilo možda 1-2% modelara,ako i toliko,,a sve ostalo ekipa koja se profesionalno bavi snimanjima svih vrsta pa su im dronovi dušu dali za posao.Koliko sam skužio iz razgovora,razvija se ili želi razviti i nešto tipa dostava pošiljaka i sl,nadzori ko-zna-čega itd.Uglavnom,škvadre je bilo podosta i svi su nabrijani i u tome do daske.Svaka čast!
Imaju ljudi ideja,volje,a izgleda i love jer za nešto ozbiljnije,osim Phantoma,znamo koje su cifre u pitanju.Pa i puno više!
Uglavnom,kako stvari stoje,sve teže od cca kilu-dvije ne bi bez dozvole uopće smjelo više poletjeti,a mislim da tu spadaju i naši obični modeli aviona i jedrilica.Dakle prijava u Agenciju za civilno zrakoplovstvo sa nekim planom leta,ako ima kameru i prijava kod ovih geodeta,pa ako si snimao njima snimak na provjeru,objavio ga ili ne...Da,i trebalo bi biti osiguran (što možda i nije loše ako nekome nešto slučajno s modelom napraviš).
Okej mi je to da bi na modelima trebala biti naljepnica s imenom operatera-pilota,adresa i telefon.
Ima to sve svoje "zašto i kako",pogotovo radi neodgovorne škvadre i ne-daj-bože terorista,ugrožavanje putničkih zrakoplova i slično.
Iskreno,ne znam kaj da si više mislim poslije svega što sam čuo i vidio,no sve se više svodi na to da je sve više toga što je ili će biti zabranjeno,a nama nekolicini oko kanala kak bu-bu!
Ja ću probati skupiti neke papire,ono najosnovnije za čisti hobi i osobne potrebe iako mrzim papirologiju do daske,ali da nebudem za još nekaj kriv!
Evo par slikica sa festa,LP!
Spektrum DX8
Predator 650,Robocat 270,Dji Mavic air,Omei2000EP,Flamingo,Cyclone-E,Curare 40,Nemesis 60,MPX funracer,Mustang,WotXL,Meridian